Ако избягвате брашното и захарта, но в същото време ви се хапва нещо сладичко, това е вашето лакомство. Макар и с неглиже вид, тези малки кекстчета ще ви очароват с лесното приготвяне, с тяхната сочност и аромат.
Рецептата видях при прекрасната Бени, която е за шест кекстчета, но аз удвоих дозата и направих директно 12, за което не съжалих.
Продукти:
- 200 г фини овесени ядки
- 180 г фурми без костилки - нарязани
- 80 г олио
- 80 г мед
- 260 г изчистени и настъргани ябълки
- 10 г бакпулвер
- 2 ванилии
- 2 яйца
- щипка сол
Приготвяне:
За приготвянето на тези вкусни кекстчета ви е необходим блендер или нутрибулет. Аз използвах нутрибулет, като направих сместа на два пъти.
Сложете купата на блендера на домакинско кантарче и отмерете 200 г овесени ядки, след това добавяйте последователно останалите продукти. Блендирайте, като се постараете парченцата фурми да се виждат.
В 12 формички за мъфини поставете книжни капсулки и разпределете сместа, като напълвате формичките догоре.
Изпечете кекстчетата на 170 градуса за 20-25 минути.
Оставете ги да изстинат върху решетка и се насладете без угризение.
Слънчева есен, осеяна с много цветно настроение!
Изглеждат много вкусни,ще изпробвам рецептата!☕
ОтговорИзтриване