Шоколадът предизвиква усмивки, шоколада е в основата на доброто настроение, шоколада подобрява мислите в положителна насока, шоколада е чувствено удоволствие и ни кара да бъдем щастливи ... и както казва София Лундберг - шоколадът е най-доброто лекарство срещу сълзи! Затова нека му се насладим в тези уникални шоколадови брауни бисквитки с мек център и денят ни ще бъде прекрасен!
Продукти:
- 200 г шоколад 52%
- 80 г краве масло
- 125 г брашно
- 20 г какао
- 1 ч. л. бакпулвер
- 1/4 ч. л. сол
- 150 г кафява захар
- 50 г кристална захар
- 2 яйца L
- 1 ванилия
- 100 г шоколадови капки
Приготвяне:
Шоколадът + кравето масло се разтопяват на водна баня. Купата се оставя настрани, за да се охлади леко сместа.
Яйцата се разбиват заедно с двата вида захар и ванилията на пяна. Към тях се прибавя шоколада и се разбива на ниска скорост на миксера.
Брашното, какаото, солта и бакпулвера се пресяват. Добавят се към шоколадовата смес. Рабърква се и се добавят шоколадовите капки.
Получава се гъста и лепкава смес. Поставя се в хладилник за 30-40 минути.
От тестото се оформят топчета с големина на голям орех. Нареждат се в тава, постелена с хартия за печене на разстояние едно от друго. От тази доза аз получих 40 броя бисквитки.
Бисквитките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 11 минути. Макар и да изглеждат меки и недопечени, не печете повече от тези минути, за да имат мек център.
Оставят се да се охладят в тавата и след това се прехвърлят в поднос.
Да ви е сладко!
Хриси, тези не са ли шоколадовите брауни бисквитки с течен център, които Lazarina Dincheva, скоро пусна ?
ОтговорИзтриванеТези са без ядки обаче, но също изглеждат много добре !
Благодаря, Ваня! Рецептата за бисквитките е от кулинарните групи, но не мога да спомена точен източник, за което съжалявам. Ако рецептата е на Lazarina Dincheva - благодаря за прекрасният вкус на бисквитките!
ИзтриванеДа Хриси, тя е много добър кулинар а и скоро прави онлайн урок в затворената група на Мария :) Ако си гледала урока де ;)
ИзтриванеДа, знам, че прави урок за кроасани. Обикновено си записвам от къде и на кого са рецептите от кулинарните групи, но този път съм пропуснала. Извинявам се на Лазарина и ще добавя в публикацията, че рецептата е нейна. А на теб благодаря, че ми обърна внимание! Поздрави, Ваня!
ИзтриванеУау!
ОтговорИзтриванеХрис, яйцата ми са М!Да добавя ли трето яйце? Благодаря!❤️
ОтговорИзтриванеИзвинявай, Еви, че късно виждам коментара ти! Мисля, че няма нужда да прибавяш трето яйце.
Изтриване