То за ребра ги купихме, пък се оказа една голяма мръвка, която имаше само 1-2 кокалчета и малко хрущялчета. И семейният съвет реши, че ще се пекат цели и мариновани. И след като обсъдихме маринатата, мисля, че не сгрешихме. Ребърцата се получиха ароматни, сочни и много вкусни.
Продукти:
- 1.200 г свински ребра
за маринатата:
- 1 глава лук
- 3-4 скилидки чесън
- 1 ч.л. кимион
- 1 с. л. сол без връх
- 1 ч. л. пушен червен пипер
- 2 ч. л. захар Мусковадо
- 2 с. л. балсамов оцет
- 50 мл олио
- черен пипер
Приготвяне:
Лука се нарязва и се поставя в блендер. Към него се поставят и останалите продукти за маринатата. Всичко се блендира.
Гърдите се поставят в тава и хубаво се намазват с маринатата. Тавата се покрива със стреч фолио и се поставя в хладилника за 1 нощ.
На другият ден маринованите гърди се поставят върху лист алуминиево фолио и хубаво се завиват. За по сигурно се увиват в още един лист фолио.
Така приготвеният пакет се поставя в тава. Не се налива вода.
Поставя се в предварително загрята фурна на 130 градуса и се пекат 3 часа.
Докато фурната си върши работата, в сезона на ремонтите, вие може да си боядисате стените, да си сварите сладкото от боровинки, да замесите питка 😊... а най-добре и за предпочитане е да се излегнете на шезлонга с книга в ръка.
След като минат трите часа, ребърцата се освобождават от фолиото и се оставят още десетина минутки във фурната хубаво да се зачервят.
В отделената мазнина при печенето на ребрата, може да запържите 1 с. л. брашно и разредите с вода или бульон, и ще получите вкусен сос, идеалена притурка към месото.
Приятен апетит!
Да му се прииска на човек да почне ремонт... Страхотно изглеждат :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Наташа!
ИзтриванеПоздрави ... и ще чакам снимки от ремонта :)))