вторник, 21 април 2020 г.

Питка Кръфин


Вдъхновена от прекрасните Великденски козунаци Кръфин, два дена подред правих и оформях две питки с характерното завъртане за Кръфина. Освен, че са много мекички и вкусни, се получиха и изключително красиви. Мога с отговорност да споделя, че този вид питка се прави сравнително лесно и доста бързо.
Първият път като направих питката, тестото го разточих малко по-дебело, на правоъгълник с размери около 50/40 см. На другият ден реших да разточа тестото колкото се може по-тънко и отново я оформих по-същият начин. И двата начина са красиви и ми е трудно да определя фаворита си 😊Показвам снимки и на двете питки.


Продукти:
  • 2 яйца М
  • 250 мл прясно мляко
  • 50 мл олио
  • 1 ч. л. сол
  • 1 ч. л. захар
  • 7 г суха мая
  • 550 г брашно
  • 40-50 г меко краве масло


Приготвяне:
Прясното мляко леко се затопля заедно със солта. 
Брашното се пресява. Прави се кладенче и в него се прибавят захарта, маята, яйцата без единият жълтък, олиото и топлото мляко.
Замесва се меко тесто. Ако яйцата са ви по-големи, ще ви е необходимо и още малко брашно. 
Тестото се поставя в намаслена купа, покрива се със стреч фолио и се оставя на топло да втаса. 
Втасалото тесто леко се премесва и се разточва на правоъгълник с приблизителни размери 50/40 сантиметра. 
Намазва се с омекналото масло. 
Правоъгълникът се навива на руло. Разрязва се през средата по дължина.


Всяка половинка се навива на охлюв, като среза оставя отвън.


Получават се 2 кръга.


Поставят един върху друг във йенска тенджера (или подобна форма) с размери d 20 см и h 10 см, като формата от вътрешната страна е облепена с хартия за печене. 
Питката се оставя отново да втаса. Намазва се с отделеният жълтък, които е разреден с няколко капки олио и прясно мляко. От жълтъка ще ви остане, не го слагайте целият.


Питката се пече в предварително загрята фурна на 160 градуса 50-55 минути. След 30 минута на печенето може да покриете питката с алуминиево фолио. Понеже питката се получава доста висока, следете печенето, може да отнеме повече време, в т. ч. зависи и от формата, в която печете. Различният материал на форми и тавички поемат, и отдават различно топлината. 
След като питката е опечена, отгоре се намазва с помощта на четка с краве масло. 



Приятен апетит!


Моля, когато ползвате рецептата давайте линк към нея!  Рецептата, текста и снимките са авторски. Моля, спазвайте закона за авторското право! Благодаря ви!

Обикновено след публикацията на дадена рецепта се коментира нейните вкусови качества, но сега ще коментирам името на питката.
Когато взех да пиша публикацията много се замислих как се изписва KRUFFIN на български. Доста се порових из Интернет, дори в сайта за правопис, но противоречията бяха на лице. Една дама ми обърна внимание откъде идва думата и тогава се сетих да се допитам, и до по-достоверен източник.
И така: думата идва от съчетанието на думите croissant + muffin = КРоасан + мЪФИН. Което означава, че правилното изписване е КРЪФИН.
Съжалявам, ако съм ви заблудила с първоначалното наименование на питка Круфин, за което се извинявам!
Редактирам публикацията с вярното име, а именно Кръфин! 

169 коментара:

  1. Прекрасна...на мен ми прилича на голяма роза👍👍❤

    ОтговорИзтриване
  2. Изглежда много хубаво и навярно е много вкусна. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря много! Питката наистина е много вкусна!

      Изтриване
    2. Не само вкусна, просто е перфектна. От това тесто правим и пици и меки и, всичко се омита на мига.
      Безкрайни благодарности.

      Изтриване
    3. Поли, и аз благодаря за коментара! Много се радвам, че тестото е вкусно и универсално!
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Разкош! Ще се яде пак тесто.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) Благодаря! Трудно е да се откажем от тестените вкусотии :)

      Изтриване
  4. Уникална красота, Хриси! И двете питки ми харесаха. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно благодаря, Светле!
      Поздрави и хубава вечер!

      Изтриване
  5. Браво на майстора .Изглежда супер.Ще опитам и аз.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря!
      Питката е много вкусна и ефектна, и ще се радвам да я направят повече хора!
      Поздрави!

      Изтриване
  6. Пробвали ли сте да сложите сирене в питката ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Още като направих питките и имах идея да сложа сирене, но още не съм стихнала до изпълнението.

      Изтриване
  7. Страхотно изглежда! И аз ще я пробвам! Веднъж бях правила подобно навиване, но само на един ред, не на два. Но тази ще я пробвам, уникална е! Браво, възхищавам ви се!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря за хубавите думи!
      Навиването е характерно за кръфините, и аз от там съм взаимствала идеята.Ще се радвам да я видя и във Ваше изпълнение!
      Хубав ден!

      Изтриване
    2. Здравейте! Къде мога да ви покажа снимки от моето творение.

      Изтриване
    3. Здравейте!
      Снимките може да покажете в страницата ми във Фейсбук ,,Животът може да е вкусен"

      Изтриване
  8. Хартията намазвате лие с мазнина

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, хартията не се намазва с мазнина, защото е за печене.

      Изтриване
  9. Ако тенджерата е с незалепващо покритие, ще бъде лу необходимо отново да е с хартия за печене?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Предполагам, че няма нужда. Тази питка, я опекох в йенска тенджера и затова сложих хартия за печене. Имам една уникална тава за питки, която е с незалепващо покритие и никога не слагам хартия.

      Изтриване
    2. Ако ми позволите, искам да изкажа мнението си: Дори да е с незалепващо покритие съда за печене трябва да се използва хартия за печене. Хартията поема отделената влага при печене и не я връща обратно в питката/хляба. Така се предпазва долната кора от овлажняване.
      Приятно печене!

      Изтриване
    3. Много благодаря за изказаното мнение! Всеки един трик и опит за приготвяне на храна е добре дошъл в моят блог.
      Хубав ден!

      Изтриване
  10. Уникална!Ще имате верни последователи.
    Наслада за сетивата,благодаря!

    ОтговорИзтриване
  11. Браво! Изглежда много добре!

    ОтговорИзтриване
  12. Извинете, но бихте ли пояснили от къде идва името Кръфин? Срещала съм Крофин, като съчетание от кроасан и мъфин,Краффин в руските сайтове, също.Благодаря! Питката е страхотна!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Таня!
      Явно не сте прочела публикацията ми докрай. Написала съм откъде идва името, но в крайна сметка всеки може да си преведе както си иска думата ,, kruffin".
      Поздрави и благодаря!

      Изтриване
  13. Здравейте, мога ли да попитам как се слагат рулата едно върху друго ли? Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Ники!
      Рулото се разрязва на две през средата надълго и всяка част се навива на охлюв, които се слагат в тава едно върху друго. За да се получи тази форма питката задължително трябва да се постави и пече в съд не по-голям от 20 см. в диаметър, и височина минимум 10 см.

      Изтриване
  14. Знам,че ще се загуби ефекта,но все пак мислите ли,че двата "охлюва' могат да се изпекат един до друг в по-голям съд?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма никакъв проблем отделно да се изпекат ,,охлювите'' или един до друг, но питката няма да има същият вид. Вкусът ще е същият ... всеки сам избира как да си оформи питката.
      Поздрави!

      Изтриване
  15. Отговори
    1. Благодаря много! Ще се радвам да видя питката и в твое изпълнение!
      Поздрави!

      Изтриване
  16. извинявайте Христина, но не ми стана ясно дали мога да ползвам вентилатор на фурната?
    Иначе наистина изглежда перфектна и предполагам е с невероятен вкус!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Питките съм ги пекла с вентилатор, но все пак всеки си познава печката и решава как да пече.
      Благодаря много!

      Изтриване
  17. Страхотна питка!
    Как я печете?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря!
      В публикацията съм обяснила как се пекат питките.

      Изтриване
  18. Поздравления за начина по който сте ни представили рецептата! Личи си, че имате голям опит и високо ниво на интелигентност. Благодарим Ви!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря за високата оценка!
      Моято идея е, че когато представям дадена рецепта, трябва да е максимално описана, за да е достъпна за хората, които искат да я направят. Радвам се, че поне малко съм постигнала това.
      Поздрави!

      Изтриване
  19. Прекрасни питки.Сигурно са и много вкусни!!! Имате златни ръце!!!Личи си ,че готвите с много любов,затова се получава тази красота!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много, много благодаря!
      Усмихнахте ми денят! :)

      Изтриване
  20. Благодаря за невероятната идея за оформяне, питката стана уникална 😊

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за доверието!
      Радвам се, че питката вие харесала!

      Изтриване
  21. Изглежда много вкусна! Нямам търпение да изпробвам рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря много!
      Ще се радвам на отзив след като направиш питката!

      Изтриване
  22. Невероятно вкусна питка,аз я направих със кашкавал!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нели, много се радвам, че питката ти е харесала! Вярвам, че с добавка на кашкавал е била уникална!
      Поздрави!

      Изтриване
  23. Благодаря за прекрасната рецепта ! Невероятно вкусна и красива се получи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Юлия, много се радвам, че рецептата ти е харесала!
      Поздрави!

      Изтриване
  24. Може ли тестото да се прави в хлебопекарна?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма проблем тестото да се замеси в хлебопекарна.

      Изтриване
  25. Чудесна рецепта. Много добро и подробно обяснение. Прекрасни снимки. Следвах инструкциите, получи ми се непоносимо прекрасна, според съпругът ми :-) Утре ще я направя пак и ще си поканя гости да се изфукам :-) Благодаря ви.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че питката се е харесала на цялото семейство!
      Благодаря за доверието!
      Поздрави и усмихнат ден!

      Изтриване
  26. Ваня Шопова6 май 2020 г. в 20:43

    Страхотна стана ,благодаря Ви!!!

    ОтговорИзтриване
  27. Здравейте,рулото само от един пласт ли е? Изглежда ми от снимката че са няколко правоъгълника един върху друг?
    Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте!
      Рулото е само на един пласт. След като кората тесто се навие се получават тези пластове.
      Поздрави!

      Изтриване
  28. Колко е дебелината на разтопеното тесто

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не съм мерила дебелината, отбелязала съм размера на разточеното тесто.

      Изтриване
  29. Как се пече в иенска тенджера в предварително загрята фурна не разбрах.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Написала съм, че питката се пече в предварително загряла фурна на 160 градуса.

      Изтриване
  30. Невероятна! От както я направих за първи път, преди около 2 седмици, днес я правя за 4-ти. Всички са влюбени във вкуса и разбира се .... тази красота... няма как да се подмине. Замесвам я в хлебопекарна, оформям и после втасва във фурната. Нямам неуспешен опит. Благодаря Ви, за споделената рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Руми, благодаря за хубавите думи, които са много радващи и стоплящи сърцето ми!
      Бъдете здрави и се наслаждавайте всеки ден на вкусотии!
      Поздрави!

      Изтриване
  31. Здравей Хриси,рецептата е много хубава !Изпробвах я и стана страхотна!!!Благодаря, следващия път като я правя мисля да сложа и сирене.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей!
      Радвам се, че и на теб рецептата ти е харесала! И със сирене, и с кашкавал питката ще е още по-вкусна!
      Поздрави!

      Изтриване
  32. Благодаря Ви за уникалната рецепта! Направих я! Вълшебен вкус,пухкава, с хрупкава коричка! Всичко сте описали много точно, спазих указанията и за тева се получи, благодаря ви още веднъж! Адмирации за кулинарните ви умения и авторски рецепти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. МариЯнче, и аз благодаря за доверието и хубавите думи!
      Много се радвам, че питката се е харесала на вашето семейство!
      Поздрави!

      Изтриване
  33. Браво!Възхитена съм. Произведение на кулинарното изкуство!

    ОтговорИзтриване
  34. Здравейте! С риск да задам смешен въпрос, ще попитам - Трябва ли преди местенето сухата мая да се възбуди?
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Много хубав въпрос ми задавате... Като чета доста рецепти за питки има разминаване в активирането на маята. Аз ще ви отговоря както постъпва аз. Дали е правилно или не, на мен питките ми се получават по този начин. В повечето случай използвам суха мая и никога не я активирам. Поставям я директно в ,,кладенчето'', което правя от пресятото брашно. Когато работя с прясна мая, тогава я активирам с част от топлата течност, която е дадена за питката и захарта.
      Поздрави и успех!

      Изтриване
  35. Страхотна рецепта.Ако се ползва прясна мая колко грама да е според вас?Благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! :)
      1/2 кубче или 20 грама мая е достатъчна за питката.

      Изтриване
  36. Много ви благодаря! Супер е! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  37. Таня Богданова14 май 2020 г. в 14:32

    За първи път правя питка, и направих точна тази за първия рожден ден на внучката ми. Стана много хубава. Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еха, Таня, много се радвам, че си избрала моята питка за първият рожден ден на внучката си!
      Нека да е жива, здрава, весела и много обичана!
      Благодаря за доверието!

      Изтриване
  38. Направих питката за Гергьовден, но не успях да я снимам защото бързахме за гости у сватовете.Но стана много вкусна,с разлика че малко ми се разля, защото съдът ми беше по-голям.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря за доверието и на този хубав български празник си решила да направиш тази питка!
      Когато се пече питката в по-голям съд няма начин да не се разлее, но важното е, че е вкусна и направена с любов!

      Изтриване
  39. Благодаря за рецептата! Много вкусна се получи. Аз сложих и сирене. Спазих рецептата, но не бухна така добре. Може би е трябвало да втасва по-дълго. Как мислите?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за доверието!
      За да не бухне питката може би наистина е трябвало още да втаса или е имало проблем с маята.
      Вярвам, че със сирене е станала много вкусна.
      Поздрави!

      Изтриване
    2. Благодаря!Чудесна!

      Изтриване
  40. Благодаря ви за споделената рецепта.Следвах вашите стъпки и се получи невероятна питка

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че питката се е получила вкусна и е допаднала на семейството Ви!
      И аз благодаря за доверието!

      Изтриване
  41. Гергана Иванова23 май 2020 г. в 10:56

    Много добре се получи

    ОтговорИзтриване
  42. С риск да ви задам неподходящ въпрос като я печете първо на долен реотан ли я пускат или само на 160гр на два реотана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всички печки пекат различно. Споделила съм как аз съм я опекла ... едновременно пека на двата реотана с вентилатор.

      Изтриване
  43. Пекох такава питка, макар, че според рецептата се наричаше "Крънч", със същите съставки и грамажи. Наръсих леко със сирене и тъй като съдът ми за печене бе с по-голям диаметър - навих двете части на охлюв последователно, като леко посуках всяка част. Не се получи тази форма, но вкусът е наистина прекрасен. Гостите ми зарязаха другите ястия и я хапнаха с шарена сол. Със сигурност ще намеря подходящ съд и ще пробвам и този начин на оформяне, благодаря Ви и успех в кухнята.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за споделеното!
      Не претендирам, че някой друг не се е сетил да направи такава питка, но като потърсих из Интернет, не намерих такава питка. Съставките и грамажите на питката съм ги направила в съотношението на съда, в който реших да я опека.
      А относно името, съм обяснила защо съм я кръстила така.
      Поздрави!

      Изтриване
    2. В блога имам рецепта за питка Крънч. Има сходства при направата на двете питки, но все пак са различни.

      Изтриване
  44. Благодаря Ви !
    Изглежда лесна и ще я пробвам,за да разбера и вкусът.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, питката е много лесна за направа. Ще се радвам да я направите и споделите впечатленията си!
      Поздрави!

      Изтриване
  45. Уникална питка! Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ники, благодаря много!
      Радвам се, че питката ви е харесала! :)

      Изтриване
  46. А проблем ли е ако маята се разтвори предварително в топлото мляко. Понеже аз така практикувам. Благодаря предварително. А питката изглежда апетитна и ще я изпробвам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма проблем маята да се разтвори в прясното мляко или в част от него. Понякога и аз така практикувам.
      Благодаря!
      Поздрави!

      Изтриване
  47. Винаги съм се доверява Ла на таланта ти ине съм грешила. Браво Хриси, неотразима си. Възхищавам ти се. Бъди все така всеотдайна и слънчева.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря за хубавите думи и пожелания!
      Поздрави!
      Здраве и слънчеви дни!

      Изтриване
  48. Страхотна но тавата ми беше голяма.Благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря!
      За да се получи точно тази форма, трябва да се спази диаметъра на тавата. Но, важното е да е вкусно и направено с любов.

      Изтриване
  49. Браво!Много сполучлива рецепта. Благодаря Ви ,че споделяте опита си!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Мария!
      Поздрави и слънчева неделя! :)

      Изтриване
  50. Благодаря ви!Ще я пробвам,много ми хареса.

    ОтговорИзтриване
  51. В какъв друг съд може да се пече? В тавас височина около 5 см дали ще стане?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Питката може да се опече и в по-голям диаметър тава, но няма да се получи тази форма. Вкусът ще е същият, само формата ще е различна.

      Изтриване
  52. Браво за прекрасното описание!
    Направих е по описанието от вас и стана страхотна.
    Свърши за нула време!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно благодаря, Миленка!
      Радвам се, че съм била полезна!
      Поздрави!

      Изтриване
  53. Супер питка,точно обяснение.
    Стана страхотна и на вид о на вкус.

    ОтговорИзтриване
  54. Не съм правила никога питка, но този път се престраших! ... И обрах овациите на всички! Благодаря за прекрасната рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за доверието!
      Питката е лесна за направа и се радвам, че се е получила и всички са доволни!
      Поздравления!

      Изтриване
  55. И аз съм я правила. Страхотна е и изглежда много добре

    ОтговорИзтриване
  56. И аз благодаря за доверието! Радвам се на ответни коментари, за мнението на моите последователи!
    Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  57. Петя Панайотова25 декември 2020 г. в 16:29

    Колко време е необходимо да втаса тестото?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Втасването на тестото зависи от температурата на помещението където е питката. Времето е много относително, но при топло помещение би трябвало да втаса за 1 1/2- 2 часа.

      Изтриване
  58. Невероятна питка! Такава не бях ял! Благодаря за неповторимото блаженство, което ни сподели!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че питката се е харесала на вашето семейство!
      Бъдете здрави!

      Изтриване
  59. Пишете, че печете в загрята фурна в йенска тенджера. Няма ли опасност да се спука стъклото?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма опасност да се спука тенджерата, защото питката е втасала в нея и по принцип стъклото се е затоплило.

      Изтриване
  60. Много благодаря за рецептата и обясненията към нея. Страна страхотно и много вкусно. Само добавих сирене и пекох на един ред във форма за кекс.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря, че се доверихте на моята рецепта! С добавка на сирене, вярвам че питката е била фантастична.

      Изтриване
  61. Страхотна е! Пробвах я и се получи! Много Ви благодаря!!

    ОтговорИзтриване
  62. Страхотна питка,ще я пробвам непременно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно благодаря! Няма да съжалявате, питката е много вкусна!

      Изтриване
    2. Този красавец КРЪФИН украси и нашата Новогодишна трапеза.Получи се страхотно.Вкусът е божествен!Огромно БЛАГОДАРЯ за чудесната рецепта и описанието към нея!
      Здрава и щастлива Нова Година Ви желая!

      Изтриване
    3. Много, много се радвам, че питката е красила Новогодишната Ви трапеза!
      Благодаря за доверието!
      Здрава и весела Нова година!

      Изтриване
  63. Питката е страхотна! Вкусна, лесна, чудна! Благодаря много за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че питката Ви е харесала!
      И аз благодаря за отзива!

      Изтриване
  64. Страхотна рецепта! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  65. Рецептата е страхотна и много добре описана. Благодаря Ви за труда. Аз я направих за първи път и се получи вкусна и красива. Поздрави.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че съм била полезна и сте се насладили на вкусна питка!

      Изтриване
  66. Страхотно изкушение!Благодаря ви!Ще се пробвам тези дни!

    ОтговорИзтриване
  67. Здравейте, от моята баба и майка знам, че йенското стъкло не се слага в загрята фурна. След като тази рецепта е така, това означава ли, че и други ястия могат да се приготвят така?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Да, правилно са Ви научили майка ВИ и баба Ви ... и аз така знам, но понеже питката е втасала в иенски съд, който се е затоплил и затова няма проблем да се опече в предварително загрята фурна. Ако печете друго ястие, предполагам, че ако съда не е много студен, ще може да печете в загрята фурна.

      Изтриване
  68. Аз направих пица от тестото, но вместо прясно мляко- айран, приготвено в хлебопекарна. Блатът става много въздушен и лек.

    ОтговорИзтриване
  69. Прекрасно изглежда!Още утре ще опитам да я направя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря много! Ще се радвам да споделите впечатленията си!

      Изтриване
  70. Ако нямам хартия и двете кръгчета едно върху друго ли е

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, двата кръга се слагат един върху друг. А колкото до хартията ... мисля, че във всяко домакинство я има, ако не, трябва ви съд с тефлоново покритие.

      Изтриване
  71. Прекрасно изглежда! Ще я пробвам и аз! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  72. Много е красива предполагам и вкусна

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря! Питката освен красива се получава и много вкусна.

      Изтриване
  73. Красота за очите и душата!Благодаря за рецептата.Още днес се захващам да я направя и да изненадам децата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно благодаря за хубавите думи! Ще се радвам изненадата да е приятна и вкусна!

      Изтриване
  74. Правя питката за пореден празничен ден от две години насам!!!
    Благодаря Ви, че споделихте рецептата за тази невероятна вкусотия!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за доверието! Много се радвам, че съм била полезна!

      Изтриване
  75. Перфектна е ! Благодаря за рецептата и точните инструкции и снимки !Винаги залагам на тази рецепта😋

    ОтговорИзтриване