Направихте ли Сарай сарма с бисквити? .... и сигурно след като сте завили рулцата в тавата са останали бисквити. Аз като габровка не ми позволяваще сърцето да ги изхвърля и след отваряне на шкафове и рафтове да погледна какво има из тях, сътворих тези малки бижута, които моите момчета оцениха подобаващо. И тук е момента да споделя, че надали има публикация в моят блог, чиято рецепта първо не е оценена от мъжкото съсловие и ако е одобрена, тогава е споделена и с вас.
Продукти:
- 90 г обикновени бисквити
- 100 г сушени сини сливи без костилки
- 100 г фурми без костилки
- 20 бр. топчета Crispi Choc Whitе
- 100 г шоколад
- златна боя на прах
Приготвяне:
Фурмите + сините сливи се смилат в Нутрибулет.
Прибавят се към бисквитите и се разбърква. Получава се съвсем леко лепнеща смес.
От нея се оформят 20 топчета. Разплескват се между дланите и в средата се поставя едно топче Crispi Choc White. Оформя се кръгъл бонбон.
Готовите бонбони се поставят в хладилника за 1 час.
Шоколадът се разтопява на водна баня.
Всеки бонбон се потапя в шоколада и с помощта на две вилици се изважда, отцежда се и се поставя върху хартия за печене.
След като шоколадовата глазура стегне, отгоре бонбона се украсява с черти от разтопен шоколад, който е поставен в пош.
И най-накрая за разкош бонбона се минава леко със златна боя на прах.
Превъзходни! Благодаря за поредния шедьовър!
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря, Валя, за хубавите думи!
ИзтриванеПоздрави!