Продукти:
- 700 г обезкостени свински джолани
- 500 г бял боб
- 1 връзка зелен лук или 1 глава бял лук
- 1 голям морков
- 1 пиперка
- 1-2 домата (200 г консерва)
- джоджен
- магданоз
- 200 мл бира
- щипка риган
- щипка босилек
- 1 ч. л. червен ппер
- 1/2 ч. л. пушен червен пипер
- олио
- сол
Приготвяне:
Джоланите се сваряват в подсолена вода.
Бобът се накисва за няколко часа и също се сварява.
В тиган се налива олио и се запържват нарязаните морков, лук и пиперката. Добавят се доматите и след 3-4 минути се прибавя отцеденият боб.
Налива се бирата, овкусява се с подправките и се добавя джолана.
Ястието се премества в глинен гювеч, разрежда се с малко бульон от варените джолани и се поставят във фурната да се запече.
Налива се бирата, овкусява се с подправките и се добавя джолана.
Ястието се премества в глинен гювеч, разрежда се с малко бульон от варените джолани и се поставят във фурната да се запече.
Добър апетит!
Истински разкош, Хриси!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Иле!
ИзтриванеЯстието е от раздела ,,любими в къщи" и наистина е разкош :)
Поздрави!
Хриси, това е следващата твоя рецепта,която ще опитаме. Само не разбрах колко бира се слага?
ОтговорИзтриванеПропуска е мой, Хриси. Разбира се,че в рецептата пише 200 мл. Ще напиша впечатления.
ИзтриванеЩе очаква с нетърпение твоите впечатления за тази вкусна класика!
ИзтриванеПоздрави и целувки!