понеделник, 25 септември 2017 г.

Сладкишчета Булченски чанти


Много оригинален турски десерт, състоящ се от меки мини палачинки и вкусен крем. С кремът може да интерпретирате и напълните тези сладури по ваш вкус и желание. Аз ви предлагам да ги опитате със сладкарски крем, обогатен с маскарпоне и сметана.

Продукти за крема:
  • 360 мл прясно мляко
  • 100 г захар
  • 36 г царевично нишесте
  • 1 яйце
  • 1 ванилия
  • 100 мл течна сладкарска сметана
  • 250 г маскарпоне

Продукти за мини палачинките:
  • 1 яйце
  • 5 с. л. (70 г) захар
  • 3 с. л. олио
  • 300 мл прясно мляко
  • 200 г брашно
  • 1 ванилия
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 2 с. л. какао
  • щипка сол


Приготвяне:
Първо се приготвя крема. 
Яйцето се смесва с захарта, нишестето и ванилията. Разрежда се с част от прясното мляко.
Останалото мляко се загрява до завиране. Прибавя се към яйчената смес, като се бърка непрекъснато и се връща отново на котлона, до сгъстяване на крема. 
Готовият крем се изсипва в поднос, покрива се със стреч фолио и се оставя да изстине.

Студената сметана се разбива.
Изстиналият крем се разбива с миксер. Прибавя се маскарпонето и разбиването продължава до хомогенност. Следва добавянето на сметаната. След като кремът е разбит до пухкавост се поставя на студено.

За да се приготвят мини палачинките, яйцето се смесва със захарта и се разбива за кратко. Към тях се добавят останалите продукти и се разбиват с миксер до гладкост.

Тефлонов тиган се загрява. Намазва се с четка с мазнина и със супена лъжица се поставя от сместа. Пекат се мини палачинки само от едната страна.


Когато всички палачинки са готови, с помощта на пош, кремът се поставя в средата и двата края се притискат. 

Чантичките се украсяват с точка разтопен шоколад и перличка.  


Да ви е сладко!
Щастие, усмивки и много любов през новата седмица, приятели! 




Няма коментари:

Публикуване на коментар