Рецепта, вкусна и традиционална, но и с различни вариации, според вкуса и начина на приготвяне.
След споделянето в готварските групи от Sonya Denkovski, моето виждане и обогатяване е с мини кюфтенца.
Насладете се и вие на чудесните запечени картофи с яйца и сирене, и още нещо.
Продукти за кюфтенцата:
- 500 г кайма
- 1 яйце
- 1 филия стар хляб
- 1/2 ч. л сода бикарбонат
- чубрица
- черен пипер
- магданоз
- 1 глава лук
Продукти за огретена:
- 1 кг сварени и обелени картофи
- 200 г сирене
- 4 яйца
- 400 г кисело мляко
- 100 мл прясно мляко
- сол
- черен пипер
- 50-60 г краве масло
- 200 г кашкавал
Приготвяне:
Каймата се омесва с дадените продукти. Правят се мини кюфтенца, които се овалват в брашно и се пържат в маслена баня. Изваждат се върху кухненска хартия.
Сварените картофи се настъргват на едро ренде.
В купа се натрошава сиренето. Към него се прибавят яйцата, млеката и се подправят със солта и черния пипер. Сместа се добавя към картофите и се разбърква хубаво.
Кравето масло се поставя на малки парченца.
Тавата се поставя в предварително загрята фурна на 220 градуса и ястието се пече до зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар