четвъртък, 21 септември 2017 г.

Картофен огретен с мини кюфтенца


Рецепта, вкусна и традиционална, но и с различни вариации, според вкуса и начина на приготвяне.
След споделянето в готварските групи от Sonya Denkovski, моето виждане и обогатяване е с мини кюфтенца.
Насладете се и вие на чудесните запечени картофи с яйца и сирене, и още нещо.

Продукти за кюфтенцата:
  • 500 г кайма
  • 1 яйце
  • 1 филия стар хляб
  • 1/2 ч. л сода бикарбонат
  • чубрица
  • черен пипер
  • магданоз
  • 1 глава лук

Продукти за огретена:
  • 1 кг сварени и обелени картофи
  • 200 г сирене
  • 4 яйца
  • 400 г кисело мляко
  • 100 мл прясно мляко
  • сол
  • черен пипер
  • 50-60 г краве масло
  • 200 г кашкавал


Приготвяне:
Каймата се омесва с дадените продукти. Правят се мини кюфтенца, които се овалват в брашно и се пържат в маслена баня. Изваждат се върху кухненска хартия.

Сварените картофи се настъргват на едро ренде.
В купа се натрошава сиренето. Към него се прибавят яйцата, млеката и се подправят със солта и черния пипер. Сместа се добавя към картофите и се разбърква хубаво. 
Изсипва се в тава и отгоре се нареждат кюфтенцата.


Кравето масло се поставя на малки парченца.
Огретенът се посипва с настърганият кашкавал.


Тавата се поставя в предварително загрята фурна на 220 градуса и ястието се пече до зачервяване. 



Добър апетит! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар