Продукти:
- 1 заек
- 3 броя свински пържоли
- 3-4 картофа
- 250 г гъби печурки
- 250 г гъби манатарки
- около 100 г сланина
- 3-4 скилидки чесън
- 250 мл бира
- 250 мл вода
- около 50 г краве масло
Приготвяне:
Заекът се овкусява със сол и черен пипер. Оставя се за около 1 час да поеме солта.
Правят се малки прорези в заека и се шпикова с малки парченца сланина и чесен.
На дъното на гювеча се поставят тънки лентички от сланината. Върху тях се поставят гъбите (сурови). Понеже зайчето ми се видя малко и затова реших да му добавя за компания и три свински пържоли, като две от тях поставих в корема на зайчето, а третата я настаних над гъбите. Пържолите само ги овкусих със сол и черен пипер.
Така нагласено зайчето се поставя върху гъбите и пържолата, и се намазва хубаво с кравето масло.
Покрай него се нареждат едро нарязаните картофи.
Залива се с бирата и водата, слага се капака на гювеча и хайде в студената фурна, която включих на 170 градуса. Пекох го 2 часа и 30 минути.
Хубав и вкусен ден!
С много хрупкава коричка е станал!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря, Габи!
ИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Не съм комбинирала заешко с друг вид месо,но мисля,че ще се получи прекрасен букет от вкусове и непременно ще пробвам.Поздрави,Хриси!
ОтговорИзтриванеИ за мен беше новост да комбинирам заешко с друг вид месо Миленка, но наистина се получи много вкусно ястие.
ИзтриванеПоздрави и спокойна вечер!
Не само правиш живота вкусен, но и вдъхновяваш с изобилие от интересни рецепти и идеи! Чудесна си Хриси :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти!
Благодаря, Таня! Много си мила!
ИзтриванеПрекрасна и ползотворна седмица ти пожелавам...и много усмивки!