четвъртък, 3 ноември 2016 г.

Бонбони Рафаело



Доста са рецептите за домашни бонбони Рафаело, доста са и моите опити и пробване на различни рецепти на тези уникални бонбони и най-накрая получих това, което най-много ми допада и харесва.
Да заповядат всички любители на кокоса! :)

Продукти:
  • 1 кутия (397 г) подсладено кондензирано мляко
  • 100 г краве масло
  • 150 г кокосови стърготини + 4 с. л. за овалване на бонбоните
  • 200 г бял шоколад
  • 40-50 бр. цели сурови белени бадеми 


Приготвяне:
Кравето масло, натрошеният шоколад, кокосовите стърготини и кондензираното мляко се смесват в тиган или тенджера с незалепващо покритие. Поставят се на котлона и се сместа се загрява на ниски градуси до разтопяване на маслои шоколада, и обединение на всички продукти. Бърка се постоянно, защото сместа бързо залепва.
Сместа се оставя да изстине.


Бадемите най-лесно може да обелите, като ги залеете с гореща вода. Като се поохлади водата се взема ядка и като се стисне между пръстите, люспата се отделя. 
Всяка ядка се разделя на две с помощта на нож. В бонбона може да се сложи и цяла ядка...това е процес на виждане и желание.

От сместа се оформят бонбони, като в средата се поставя бадемова ядка.
Всеки бонбон се овалва в кокосови стърготини.


От тази смес излизат около 40-45 бр. бонбони по 20 грама. 

Да ви е сладко, весело и усмихнато! 

8 коментара:

  1. Великолепни сладки,Хриси!Какво съчетание на вкус,аромат и впечатляваща визия.Край на скъпите бонбони"Рафаело"в маломерни кутийки . Благодаря за чудесната идея!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз ти благодаря, Ваня, за хубавите думи и топлото ти отношение!
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Страхотнии !
    Къде намерихте подсладено кондензирано мляко ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Подсладено кондензирано мляко купувам от Лидл с много добро качество и цена.

      Изтриване
  3. Ядките могат да се накиснат за нощ и така хем са полезни, хем лесно се белят =)

    ОтговорИзтриване