Честит празник, мили дами!
Бъдете здрави, красиви и обичани!
Бъдете силни, борбени, неотразими и вдъхновяващи!
И нека да има много слънце, усмивки и магия във всеки ваш ден!
Продукти:
за палачинките
- 300 мл прясно мляко
- 200 мл вода
- 2 с. л. какао
- 2 яйца
- 280 г брашно
- щипка сол
- 2 с. л. захар
- 2 с. л. олио
- ванилия
за крема
- 600 г крема сирене
- 250 г течна сметана
- 140 г пудра захар
- ванилия
- малини
- боровинки
за глазурата:
- 100 г шоколад 52 %
- 100 г течна сметана
Приготвяне на палачинките:
Брашното се смесва с какаото, солта и ванилията, и се пресява. Към прясното мляко се налива водата. Яйцата се счупват в купа. Към тях се добавя захарта и олиото. Разбъркват се. Започва се добавянето на сухата смес и течната, като се редуват. Трябва да се получи консистенция на боза.
Тиган с размер 22 см и незалепващо покритие се намазва със силиконова четка с мазнина. Сипва се малко от палачинковата смес. След като палачинката се изпече, се обръща. От тази смес се получават около 15 бр. палачинки, като за тортата са необходими 9 броя.
Приготвяне на крема:
Всички продукти трябва да са хубаво охладени.
В купа се поставя крема сиренето, пудрата захар, ванилията и сметаната, както е течна. Цялата смес се разбива с миксер до получаване на пухкав крем.
Сглобяване на тортата:
Отваряем ринг с размер 22 см се поставя върху поднос. От вътрешната страна се поставя ацетатна хартия. На дъното се разполага една палачинка. Намазва се с 2-3 с. л. крем.
В чаена чаша се поставя палачинка, като се притиска към дъното. В нея се слага 1-2 с. л. крем. Върху него се слагат малини и боровинки, като леко се притискат в крема. Върху тях отново се поставя малко крем. Палачинката се оформя на бохча и се поставя в ринга, плътно към стената. Така се процедира и с още 6 палачинки. които се разполагат плътно една до друга. Намазват се с останалият крем и се покрива с палачинка.
Тортата се покрива със стреч фолио и се оставя на студено за няколко часа. (най-добре за една нощ).
Освобождава се от ринга.
Щоколадът за глазурата се нарязва на дребно и се залива с горещата сметана. Разбърква се до хомогенност и веднага се излива върху тортата. С помощта на шпатула глазурата се разнася по повърхността на тортата.
Украсява се с малини и боровинки.
Весел празник и да ви е сладко!
Рецептата е адаптирана от инстаграм.
Thanks for your recipe...
ОтговорИзтриванеО, гледах някъде из ютуб клипче, и съм си я намислила и аз, но да видим кога...
ОтговорИзтриване