Продукти:
за основата
- 100 г захар
- 200 г брашно
- 160 г студено краве масло
- щипка сол
за белият слой
- 200 г кондензирано мляко
- 200 г бял шоколад
- 80 г сушени кайсии
- 80 г стафиди
- 80 сушени сини сливи без костилки
Приготвяне:
Всички продукти за основата се смесват и с помощта на пръстите се прави тесто, което в началото е на трохи, но след това се обединява и се получава гладко тесто.
Разстила се в тавичка, постелена с хартия за печене с размери 24/14 сантиметра.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса 20-25 минути или докато добие златист цвят.
Сушените плодове, ако са по-твърди и сухи, предварително се заливат с топла вода за няколко минути. Отцеждат се и се подсушават с домакинска хартия. Нарязват се на дребно.
Белият шоколад се нарязва и се смесва с кондензираното мляко. Поставя се на котлона и се бърка до разтопяването на шоколада. Към бялата смес се добавят нарязаните сушени плодове. Разбъркват се и веднага се разстилат върху маслената основа. По желание може да се добавят и ядки.
Сладкишът се оставя на студено да стегне.
Нарязва се на малки квадратчета или правоъгълничета.
Няма начин да не ви е сладко и затова ви пожелавам освен сладости да получавате много обич, прегръдки и уважение!
Хриси, благодаря за прекрасна рецепта! :-) Приготвих ги и са разкошни. Колко дни могат да се съхраняват и добе ли е да са на стайна температура? :-)
ОтговорИзтриванеБени, много се радвам, че сладките са ти харесали! Нямам идея за тяхното съхранение, защото почти веднага свършват.
Изтриване