Красиви, пръхкави и много идейни маслени шишарки, с които може да изненадате и зарадвате
не само децата си, но и всички вкъщи. Изключително подходящи за наближаващите празници.
От тази доза продукти се получават 20-21 броя сладки и мога да ви кажа да не се колебаете, а направо да замесите двойно тесто. Приготвят се много лесно, а отделно е и забавно. Може да включите в направата им спокойно децата, които ще бъдат очаровани, че и те са допринесли нещо за празничната трапеза.
Продукти:
- 1 яйце
- 75 г краве масло
- 75 г олио
- 100 г захар
- 270 г брашно
- 30 г какао
- 10 г бакпулвер
- 1 ванилия
- 1/2 ч. л. канела
Приготвяне:
Всички продукти трябва да са със стайна температура.
В купа се смесват яйцето, кравето масло, олиото и захарта. Разбиват се за кратко, колкото да се обединят.
Брашното, какаото, бакпулвера, ванилията,канелата и какаото се пресяват.
Към тях се добавя течната смес. Замесва се меко тесто. Получава се 620 грама тесто. Завива се в стреч фолио и се оставя в хладилника за 1-2 часа. Спокойно може да го държите и цяла нощ.
От охладеното тесто се откъсват топчета с тегло 28-30 грама. Оформят се на конус и с помощта на остър нож се правят нарези, които наподобяват шишарка. Нареждат се в тава постелена с хартия за печене.
Сладките шишарки се пекат в предварително затоплена фурна на 180 градуса 15-17 минути.
След като изстинат шишарките може да се поръсят с пудра захар или да се минат леко със сладкарска бяла боя.
Весели и благословени празници!
Нека трапезата да ви е пълна с лакомства и усмивките не слизат от лицата ви!
Идеята за рецептата е от инстаграм.
Прекрасни са бисквитките ти, Хриси. Аз правих подобни миналата седмица, но по рецепта на Тилия, от миналата година. Скоро ще я напиша, да я имам и в блога си. Прекрасни са и твоите, така с боя, дори по-хубави стават. Моите са с пудра захар. Ще опитам догодина пък твоите.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Веси!
ИзтриванеС удоволствие ще погледна и твоите шишарки!
Весели празници!