Продукти:
1.400 г тиква
125 г краве масло
1 ч. ч. орехи
12-14 бр. обикновени бисквити
7 с. л. захар
1 ч. л. канела
400 г кори за баница
за сиропа:
400 г захар
400 мл вода
1/4 лимон
ванилия
щипка сол
Приготвяне:
Тиквата се настъргва на едро ренде. Задушава се до леко омекване. Прибавя се канелата и се оставя да изстине.
Орехите се смилат на едро.
Биствитите съшо се смилат.
Кравето масло се разтопява.
Взема се една кора от листите и се намазва с мазнина. Върху нея се поставя още една кора, която също се намазва. Разпределя се част от тиквата, поръсва се с една супена лъжица захар и част от бисквитите и орехите. Навива се на руло и се поставя в голямата тава от печката. Така се приготвят още шест рула. Отгоре рулата се намазват с мазнина.
Нарязват се напречно на четири.
Тиквеникът се пече на 180 градуса до зачервяване.
Оставя се да изстине.
Приготвя се сиропа и топъл, но не горещ се залива тиквеника. Оставя се известно време да попие сиропа и тогава може да се насладите на уникално вкусен, сочен и сладък тиквеник.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар