четвъртък, 18 ноември 2021 г.

Сиропиран тиквеник 2

 


Продукти:

1.400 г тиква 

125 г краве масло

1 ч. ч. орехи

12-14 бр. обикновени бисквити

7 с. л. захар

1 ч. л. канела

400 г кори за баница


за сиропа: 

400 г захар

400 мл вода

1/4 лимон

ванилия

щипка сол




Приготвяне:

Тиквата се настъргва на едро ренде. Задушава се до леко омекване. Прибавя се канелата и се оставя да изстине. 

Орехите се смилат на едро. 

Биствитите съшо се смилат.

Кравето масло се разтопява. 

Взема се една кора от листите и се намазва с мазнина. Върху нея се поставя още една кора, която също се намазва. Разпределя се част от тиквата, поръсва се с една супена лъжица захар и част от бисквитите и орехите. Навива се на руло и се поставя в голямата тава от печката. Така се приготвят още шест рула. Отгоре рулата се намазват с мазнина.

Нарязват се напречно на четири. 

Тиквеникът се пече на 180 градуса до зачервяване. 

Оставя се да изстине. 

Приготвя се сиропа и топъл, но не горещ се залива тиквеника.  Оставя се известно време да попие сиропа и тогава може да се насладите на уникално вкусен, сочен и сладък тиквеник. 




Да ви е сладко! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар