четвъртък, 7 октомври 2021 г.

Панирани пилешки воденички

 


Продукти:

  • 800 г пилешки воденички
  • сол
  • черен пипер на зърна
  • 2-3 скилидки чесън
  • олио
за паста Патафри
  • 3 яйца
  • 120 г брашно 
  • 100 мл бира
  • сол

Приготвяне:
Пилешките воденички се слагат в тенджера под налягане. Посоляват се, добавят се черният пипер и скилидките чесън, и се заливат с вода. След като тенджерата започне да изпуска пара, котлона се намаля и воденичките се варят 40 минути. 
Изваждат се от бульона и се отцеждат. 
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. 
Жълтъците се разбъркват с телена бъркалка и към тях се прибавят на порции, като се редуват брашното и бирата. 
Белтъците се разбиват с миксер до твърдост. Прибавят се към горната смес и внимателно се разбърква до обединяване на сместа. Посолява се. 
В малка касерола се налива олио и се загрява. 
Всяка една воденичка се овалва в брашно и след това се потапя в пастата. Изтръсква се леко и се поставя в сгорещеното олио. Воденичките се пържат до зачервяване. 


Приятен апетит! 


4 коментара:

  1. Радвам се, че попаднах на този страхотен блог. Сайтът го открих в Google, когато търсех неща за клинария и останах приятно изненадан! Поздравления и успех с развитието на блога! Ще се радваме, ако разгледате и нашият проект, за повече кликнете тук

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря за хубавите думи!
      Поздрави и успех, и на вашият проект!

      Изтриване
  2. О, много обичам воденички, но само аз у дома, обаче не ми е хрумвало да панирам, мерси, че даваш тази идея, Хриси! Имам и същите плата, чудесно си аранжирала, моите си стоят в шкафа, и все по бързата процедура, 10-те чинии, които са ми подръка:))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, ние вкъщи доста си хапваме воденички, сърчица и подобни, и разнообразявам рецептите им. Обичам хубавите посуди и винаги използвам случаите да ги ползвам :)
      Поздрави, мила!

      Изтриване