Продукти:
- 120 г меко краве масло
- 130 г захар
- 3 яйца на стайна температура
- 120 мл прясно мляко
- 220 г брашно
- 10 г бакпулвер
- ванилия
още:
- 70 г краве масло
- 80 г кафява захар
- смокини
Приготвяне:
Смесват се 70 г краве масло с кафявата захар в малка касерола и се поставят на котлона до разстопяване на захарта. Изсипва се във форма с диаметър 26 сантиметра.
Смокините се измиват и разрязват на две. Подреждат се плътно върху маслото със захарта.
Мекото краве маско се разбива заедно със захарта до побеляване. Прибавят се едно по-едно яйцата. Следва пресятото брашно с бакпулвера и ванилията, като се редува с прясното мляко.
Кексовата смес се излива върху смокините и се заравнява.
Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути. След като изтекат минутите проверете за готовност с дървено шишче, което трябва да излезе чисто.
Изпеченият сладкиш се обръща веднага в подходящ поднос.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар