Този път готви моят мъж ... гледал човека клип из Интернет и с такъм ентусиазъм ми обяснява за препечената коричка на пилето, че няма как да му секна въодушевлението и мерака да се изяви, и той в кухнята. Веднага отстъпвам мястото и само гледам отстрани, как с размах се вихри из кухнята и покрай барбекюто в двора.
Продукти:
- 1 пиле около 1.200 г
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- зехтин
- 3-4 скилидки чесън
Приготвяне:
След като мъжа ми изми пилето, му отряза крилата, за да не пречат при печенето.
След това го разряза през гръдната час и го постави разперено в една найлонова кесия. Начука пилето внимателно с дървено чукче, направено от моя милост преди 40 и повече години и го посоли.
В купичка постави зехтин, червен пипер, черен пипер и счукани скилидки чесън.
С тази марината намаза цялото пиле и отиде в градината да накладе барбекюто.
Каза, че понеже ще пече цяло пиле, му трябва повече жарава.
След като барбекюто беше доволно пълно със жарава, намаза скарата с парче сланина. Постави пилето първо да се пече с кожата нагоре.
Периодично го обръщаше и в същото време следеше барбекюто да не се разгаря много, за да може да се пече по-бавно.
Докато пилето се печеше, аз подготвих зеленчуци за гарнитура.
Опеченото пиле съпруга го постави в тава и после го похлупи с още една тава, за да се задуши.
Накрая опече и зеленчуците.
За мен остана да направя салата и да му благодаря за вкусната вечеря ... а забравих да спомена и за ,,облизването" на пръстите.
Колко малко му трябва на едно семейство, за да има сговор и любов ... един мил жест, една малка помощ в домакинството, една усмивка и едно благодаря.
Щипка любов, това му трябва на човек. Чудесно се е справил.
ОтговорИзтриванеБраво на майстора!
Поздрави Катя
Много благодаря, Кате!
ИзтриванеОх, и аз си облизах пръстите, Хриси.
ОтговорИзтриванеПоздравления за Майстора.
И моят човек ми каза, че така се пече пиле на скара и сега ще му напомня!
Поздрави!
Благодаря, Дани! Ще предам поздравите на майстора. А ти напомни на твоят човек, че да си хапнете сладко, сладко :)
ИзтриванеПоздрави!
То хубаво и пилето и ентусиазма на Дарката, ама сложи му и името на снимката де! Заслужил е човека малко блогърска слава! :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка и честит ви празник! <3
:) трябваше да го снимам как се ,,туткаше" около пилето, ама пропуснах момента :) Дано му дойде скоро пак ентусиазъма поне за скарата и да го увековеча със снимка.
ИзтриванеБлагодаря!
Чудесен начин за пиле на барбекю, Хриси! Благодаря за рецептата, ще се възползвам от нея скоро! Целувки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Сонче! Рецептата не е кой знае каква, но важното е да запечатаме ентусиазма на мъжете в кухнята :)
ИзтриванеПрегръдки, мила!