Продукти:
- 120 г (3 с. л.) мед
- 100 мл олио
- 100 г кафява захар
- 1 яйце
- 320 г брашно
- 1 ч. л. сода бикарбонат
- 1 ч. л. бакпулвер
- 1 ч. л. канела
- 1/2 ч. л. смлян кардамон
- 1 ч. л. джинджифил
- 1 ванилия
- 150 г пудра захар за овалване на сладките
Приготвяне:
Към брашното се прибавят содата бикарбонат и бакпулвера. Пресяват се.
В дълбока купа се поставят меда, яйцето, олиото, захарта и подправките. Сместа се разбива с миксер до еднородност.
Към течните съставки се прибавя по-малко от брашното, като сместа се бърка с лъжица.
Получава се гъсто и лепкаво тесто. Покрива се със стреч фолио и купата се поставя в хладилник за 1 час.
След като тестото е престояло в хладилника, вече не е лепнещо и с него се работи добре.
От тестото се късат къстчета, които се оформят на топче с големина на по-едър орех.
Овалват се обило в пудрата захар и се подреждат на разстояние едно от друго, в тава постелена с хартия за печене.
Пекат се на 180 градуса 10-12 минути.
От тази доза се получават около 50 броя уникално вкусни и хрупкави меденки.
Да ви е сладко!
Весели и благословени празници!
Рецептата е адаптирана от тук.
Да ви е сладко!
Весели и благословени празници!
Рецептата е адаптирана от тук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар