Продукти:
- 1 телешка опашка
- 1 кг свинско рагу
- 1 кг дребни картофи
- 500 г лук
- 2 големи моркова
- 2 сухи пиперки
- 1 глава чесън
- 150 мл бяло вино
- черен пипер
- 2 дафинови листа
- сол
- олио
Приготвяне:
Телешката опашка се нарязва на шайби.
Зеленцучите се измиват и почистват. Лукът се нарязва на едро. Морковите се разрязват на 3-4 парчета. Картофите се оставят цели, ако са големи се разрязват на две.
На дъното на дълбок гювеч се изсипва олио.
Поставят се половината от зеленчуците и накъсаната суха пиперка. Между тях се слагат скилидките чесън, Посоляват се леко.
Върху зеленчуците се нареждат телешките шайби и рагуто.
Покриват се с останалите зеленцучи. Ястието се посолява.
Кебапът се залива с виното и вода, която почти да покрие ястието.
Глиненият съд се покрива с домакинско фолио и тогава се слага капака.
Гювечът се поставя в студена фурна, която се настройва на 250 градуса. След като ястието заври температурата се намалява на 180 градуса и се пече 3 часа. Проверява се дали телешкото месо е омекнало и ако е необходимо се допича още 30 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар