Лятото отминава...вечерите стават все по-хладни и е време да се сгреем с нещо топло и питателно.
Продукти:
- 1.300 кг свинска плешка
- 3 големи глави лук
- 3-4 скилидки чесън
- 8-10 печени червени пиперки
- 1-2 домата
- 5-6 с. л. олио
- 1 с. л. свинска мас
- 1 пак. подправка на MAGGI ,,Всичко в едно"
- 100 мл вино
- 1 ч. л. червен пипер.
- 100 мл зеленчуков бульон
- магданоз
Приготвяне:
Месото се нарязва на кубчета. Поставя се в дълбок тиган и се запържва в олиото и св. мас до златисто.
Към него се прибавя лука, нарязан на едри полумесеца и се запържва леко, заедно с чесъна.
Добавят се чушките, нарязани на ленти. Ястието се разбърква и се добавят обелените и ситно нарязани домати.
Овкусява се с подправката и червения пипер.
Кавърмата се залива с виното и бульона, и се прехвърля в глиненият сач.
Поставя се в студена фурна, включена на 250 градуса и се запича до готовност (около 40 минути)
Готовото ястие се поднася поръсено с магданоз.
Добър апетит, приятели!
Бъдете здрави и усмихнати!
Оххх Хриси, колко апетитно изглежда.Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Зиче!
ИзтриванеВреме е вече за сериозните манджи :))
Вечно търся нови и интересни идейки за сач! Скоро пак ще го извадя от долапа :) Поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеПоздрави и прегръдки и на теб, Люси!
ИзтриванеС наближаването на студените дни започваме да мислим за топли и питателни ястия. :)
Ох, трудно се издържа и на тази гледка...
ОтговорИзтриванеНеустоимо предложение е това!
И ние сме любители на такива гледки...
ИзтриванеПоздрави и хубави дни!