Продукти:
за кексовата смес
- 190 г меко краве масло
- 220 г пудра захар
- 2 яйца
- 125 г брашно
- 45 г какао
за крема
- 250 г рикота
- 50 г пудра захар
- 1 яйце
Приготвяне:
Мекото масло се разбива заедно с пудрата захар на пухкав крем. Прибавят се едно по едно яйцата, като разбиването продължава до усвояване на яйцата от маслото.
Добавя се брашното, предварително смесено с какаото.
Рикотата се смесва с пудрата захар. Добавя се яйцето и крема се разбъркава.
Кексова форма се постила с хартия за печене. Изсипва се половината от тъмната смес, полага се крема от рикотата и върху него се разстила останалата кексова смес. Заглажда се.
С помощта на дървено шишче се правят зигзаговидни движения.
С помощта на дървено шишче се правят зигзаговидни движения.
Кекса се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 45 минути.
Изважда се от формата с помощта на хартията след пълното му изстиване.
Рецептата е на любимият ми готвач Рудолф ван Веен.
Да ви е сладко!
Бъдете здрави и щастливи!
Бъдете здрави и щастливи!
Хриси,
ОтговорИзтриванечудесно представена и снимана рецепта за кекс.Красиво и много вкусно предложение.Бъди здрава и продължавай да ни радваш.
Поздрави !
Сърдечно благодаря, Ели!
ИзтриванеПоздрави и усмивки! :)
Ама как си го нашарила...
ОтговорИзтриване