понеделник, 13 март 2017 г.

Шоколадов кекс с рикота


Продукти:
за кексовата смес
  • 190 г меко краве масло
  • 220 г пудра захар
  • 2 яйца
  • 125 г брашно
  • 45 г какао

за крема
  • 250 г рикота
  • 50 г пудра захар
  • 1 яйце

Приготвяне:
Мекото масло се разбива заедно с пудрата захар на пухкав крем. Прибавят се едно по едно яйцата, като разбиването продължава до усвояване на яйцата от маслото.
Добавя се брашното, предварително смесено с какаото.

Рикотата се смесва с пудрата захар. Добавя се яйцето и крема се разбъркава. 

Кексова форма се постила с хартия за печене. Изсипва се половината от тъмната смес, полага се крема от рикотата и върху него се разстила останалата кексова смес. Заглажда се.
С помощта на дървено шишче се правят зигзаговидни движения.

Кекса се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 45 минути. 
Изважда се от формата с помощта на хартията след пълното му изстиване.


Рецептата е на любимият ми готвач Рудолф ван Веен.

Да ви е сладко!
Бъдете здрави и щастливи! 

3 коментара:

  1. Хриси,
    чудесно представена и снимана рецепта за кекс.Красиво и много вкусно предложение.Бъди здрава и продължавай да ни радваш.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване