Бобът си е неоспорима класика, но при варенето, като му ,,хвърлим" и едни пушени кокали получаваме уникално вкусно ястие. И ако не сте хапвали скоро такъв бобец, не отлагайте, а слагайте боба да накисва :)
Продукти:
- 400 г бял боб
- 1,5 кг пушени свински кокали
- 1 глава лук
- 1 праз лук
- 1 морков
- 1 червена чушка
- 1 ч. л. червен пипер
- джоджен
- магданоз
- сол
- 2 с. л. мас
Приготвяне:
Бобът се накисва със студена вода за няколко часа. Излива се водата, поставя се нова вода и след завирането и ' се подменя отново. Прибавят се кокалите и бобът се вари до пълното му омекване.
Кокалите се изваждат и се обезкостяват.
В универсалната супер тава тенджера Стоун ледженд 2 в1 се поставя маста да се разтопи. Добавят се двата вида лук, моркова и чушката, нарязани на дребно. Запържват се до омекване и се поръсват с червеният пипер.
Върху запръжката се изсипва свареният боб. Прибавя се обезкостеното месо и ястието се овкусява със сол, джоджен и маганоз.
Тавата се поставя в предварително загрята фурна на 250 градуса и ястието се пече 15-20 минути.
Да ви е сладко!
О, страхотно!
ОтговорИзтриванеИма един едър бял боб, маслен, с него става фантазия!
Много му разбираш, Веси! :)
ИзтриванеПоздрави!