Не знам и не помня кога и откъде съм записала тази рецепта, нито пък знам защо се казва така, но ястието е много вкусно и си заслужава неговото приготвяне.
Вече за кой ли път се уверявам, че вкуса на едно ястие много зависи, не само от вложените продукти, а и от съдовете, в които е приготвено даденото ястие.
Колкото и пъти да приготвям дадено ястие в тенджерата Деличия на Делимано, толкова и пъти оставам напълно очарована и удовлетворена от нейните характеристики. Благодарение на гладкото и' покритие храната не залепва и се приготвя буквално с няколко капки олио.
Продукти:
- 450 г пилешко месо
- 400 г пилешки дробчета
- 2 големи глави лук
- 4-5 печени червени пиперки
- 200 г гъби
- 300 мл бяло вино
- 1/2 дафинов лист
- зърна черен пипер
- сол
- олио
- магданоз
- 3-4 скилидки чесън
- щипка пушен червен пипер
Приготвяне:
Лукът се нарязва на полумесеци, Гъбите се нарязват на филийки, а чушките на ленти.
Всичкото това се поставя в тенджера Деличия, наливат се 2-3 с. л. олио и сместа се задушава до леко омекване на продуктите.
Прибавят се нарязаното пилешко месо, черния пипер и дафиновия лист. Ястието се задушава около 8-10 минути.
Добавят се дробчетата, а след малко и бялото вино.
След като ястието се задуши се доовкусява със сол и нарязаните скилидки чесън.
Изглежда страхотно и много вкусно! Не съм ползвала съдове на Делимано, а на Таперуер, но явно и двете са с чудесно качество. Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траянче!
ИзтриванеЯстието е много вкусно, а за съдовете на Делимано мога с ръка на сърцето да изкажа само супералтернативи!
Поздрави!