четвъртък, 7 януари 2016 г.

Пастет от пилешки дробчета


С голяма радост и аз се сдобих с книгата на Манчев и Шишков, и сега остава да следвам техните рецепти и съвети, и моята маса да се напълни с прекрасни блюда. :)
Първата рецепта, която направих от книгата и искам да споделя с вас е пастет от пилешки дробчета.

Продукти:
  • 500 г пилешки дробчета
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 30 мл зехтин
  • 30 г краве масло
  • 2 с. л. заквасена сметана
  • сол
  • черен пипер

Приготвяне:
Пилешките дробчета се измиват, почистват се от жилките и се отцеждат върху кухненска хартия.
В тефлонов тиган се запържват леко нарязаният лук на полумесеци и чесън,
Добавят се пилешките дробчета и се запържват до леко зачервяване. Дробчетата не трябва да се препържват, отвътре трябва да са розови. 
Прибавя се сметаната, разбърква се и тигана се отмесва от огъня.
Овкусява се със солта и черния пипер.
След като дробчетата са изстинали се поставят в Нутрибулета на Делимано и се пасират.


Понеже сместа е повече и за по-добър резултат, дробчетата се пасират на два пъти в Нутрибулета.
Получава се идеален пастет за закуска, без е-та, и разни други компоненти. :)


Да ви е сладко и се наслаждавайте на домашно приготвената храна!  

6 коментара:

  1. Браво, Хриси! Аз не успях да се сдобия с книгата им, но не съжалявам. :) Има и по - добри книги! Това ми е утехата.
    Пастета се е получил с хубава текстура.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габи, не съжалявай! Книгата е с много хубави рецепти и много луксозна, но неможе човек да има всички кулинарни книги :)
      Поздрави и прегръдки, мила!

      Изтриване
  2. Чудесен домашен пастет, Хриси! Благодаря за рецептата, ще пробвам съвсем скоро да го приготвя и аз. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Христинка, така апетитно си поднесла пастета! С удоволствие бих си взела!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Инче!
      Почерпи се, много е вкусен пастета :)

      Изтриване