Много дълго заглавие, но като опитате от баницата и вие ще възпроизведете едно дълго ммммммммм :) И главният виновник за това възклицание на тази сладост идва от Мина ANGELLOVE'S COOKING и преминава към Ина Ossigeno. Благодаря ви, момичета за доставеното удоволствие! Страхотни сте!!!
И двете дами са направили сладкиша с фини точени кори за баница, но аз се водех от коментарите и реших да заложа на домашната юфка. Получи се страхотно вкусен и сочен сладкиш. Опитайте, не пропускайте това вълшебство! :)
Продукти:
- 1 л домашно прясно мляко
- 5 яйца
- 100 г домашна юфка
- 50 г краве масло
- 250 г захар
- 3 ванилии
за кармела:
- 200 г захар
- 2-3 с. л. вода
за какаовият блат:
- 4 яйца
- 1 ч. ч. захар
- 1/2 ч. ч. олио
- 3 с. л. какао
- 1 ч. л. бакпулвер
- 1 ч. ч. брашно
чаената чаша е 200 мл
Приготвяне:
Захарта за карамела се смесва с водата, поставя се в подходяш съд и се карамелизира. Карамелът се изсипва в тава с размери 30/20 см и се оставя да се втвърди.
Юфката се изсипва в тава, прибавя се кравето масло и се поставя в загрята фурна леко да се припече.
Яйцата се разбиват леко със захарта, прибавя се прясното мляко и се ароматизира с ванилията.
Препечената юфка се слага в тавата с карамела и се залива с яйчено-млечната смес.
Пече се на 160 градуса на водна баня 30 минути.
Приготвяне на какаовият блат:
Смесват се яйцата със захарта и се разбиват леко, прибавя се олиото, и пресято брашно, заедно с бакпулвера и какаото. Разбърква се до хомогенност.
Изсипва се върху запечената карамелена баница и се пече още 20 минути на водна баня.
Сладкишът се оставя да изстине във водната баня и след това се обръща в поднос.
Няма повече да се възхищавам на вълшебния вкус на баницата, а само ще ви пожелая - да ви е сладко!
Изсипва се върху запечената карамелена баница и се пече още 20 минути на водна баня.
Сладкишът се оставя да изстине във водната баня и след това се обръща в поднос.
Няма повече да се възхищавам на вълшебния вкус на баницата, а само ще ви пожелая - да ви е сладко!
Е, Хриси, не се издържа след тези изкусителни снимки... Запазвам за проба! Изглежда просто чудесно десертът ти. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Гери, непременно си направи десерта, много е сочен и вкусен.
ИзтриванеСърдечно ти благодаря за комплиментите, особенно за снимките, че като стигна до снимане и ме втриса :)))
Прекрасен ден, момиче мило!
Аз съм същата... Хич не ми е лесен процесът със снимането... Той ми отнема понякога повече време и от готвенето. Но ще се учим взаимно, Хриси! Твоите снимки са си чудесни!
ИзтриванеКъдето и да го видя този сладкиш все ме впечатлява! Много вкусно изглежда, а и сигурно е вкусен! Имам домашна юфка и с нея ще е една идея по - вкусен, предполагам. Прегръдки и хубав ден!
ОтговорИзтриванеГаби, и мен много ме впечатли този десерт, но вече си задоволих интереса :) Баницата се оказа сочна, ароматна и много ни допадна. А твоята с домашно точена юфка, ще е още по-вкусна.
ИзтриванеПоздрави и слънчеви прегръдки, мила!
Сед поставянето на какаовият блат печенето продължава на водна баня или само на фурна?
ОтговорИзтриванеЗдравей, КАМС!
ИзтриванеДа, точно така! И след поставянето на какаовият блат печенето продължава на водна баня и сладкиша изстива в нея, за да се разтопи карамела.
Поздрави и хубав ден!
Вярно е вълшебство този сладкиш! А снимките са просто професионални! Поздравления, Хриси, голяма майсторка си!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, момичета, за хубавите думи!
ИзтриванеСлънчеви есенни поздрави! :)
Каква ти баница, Хриси :) То това е десерт за чудо и приказ! Ще го опитаме обезателно! Поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеЛюси, наистина е десерт за чудо и приказ, за което съм много благодарна на Мина и Ина :)
ИзтриванеПоздрави и весели дни, мила!
а как обичах млечна баница като дете....
ОтговорИзтриванеИ как пустите ми мои деца не я харесват....
Прекрасна е, Хриси.
Благодаря, Марте! С удоволствие бих направила тази чудесна баница само и специално за теб! :)
ИзтриванеПоздрави, съчетани с прекрасни дни!
Както преглъщах при Мина и Ина,и тук така се получи,Хриси,неустоим е станал и твоят сладкиш!Красиви и апетитни кадри,поздравления!
ОтговорИзтриванеРоси, аз и затова го направих този фантастичен сладкиш, за да не си остана само с преглъщането. :)
ИзтриванеБлагодаря за комплиментите за снимките!
Поздрави и слънчеви почивни дни! :)
Наслаждавах се на творенията на Мина и на Ина, но и в твоето изпълнение, Хриси, десертът е впечатляващ и приковаващ към монитора (за съжаление, не мога да си бодна едно малко парченце).
ОтговорИзтриванеХубава вечер! :)
Светле, благодаря ти мила, за хубавите думи!
ИзтриванеПоздрави и уютна вечер! :)
И аз съм опитвала тази баница - чудесна е наистина, Хриси, при теб - и с чудесни снимки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Веси! Наистина е разкошна баницата! :)
ИзтриванеВесел неделен ден, мила!
Прскрасна е...
ОтговорИзтриванеБлагодаря! :)
ИзтриванеЗдравейте!
ОтговорИзтриванеТова е вторият десерт, който мъжът ми одобри за 5 години. Първоначално ми се стори много сложен, но не е. Дори не изисква много време. Благодаря за рецептата!
Поздрави, Анна
Анна, много се радвам, че си намерила на мъжа си точният десерт.:)
ИзтриванеПоздрави и на двамата! :))
Изеинявам се но аз само едно не разбрах,кое върху кое се изсипва,защото по написаното разбирам,че блата в/у юфката а на снумката е обратното :(
ОтговорИзтриванеОхооо грешката е моя,пак се извинявам,момента със обръщането го бях пропуснала... Ще я пробвам и аз тази баничка ☺☺☺
ОтговорИзтриванеПрилича ми на кодрит кадир с юфка отгоре. Супер!
ОтговорИзтриванеМного хубаво изглежда!! Ще пробвам и аз да направя тази "красива"баница,дано е толкова вкусна колкото изглежда ;)
ОтговорИзтриванеЗдравейте, направих това карамелено изкушение и обрах овациите в къщи. Единственото различно, което направих е че след като обърнах сладкиша налях 2 ч.ч. захарен сироп в тавичката, защото ми се стори, че пандишпановото тесто няма да е достатъчно сочно. Получи се много добре.
ОтговорИзтриванеВкусно със сигурност,ама сладкиш с 9 яйца и половин кило захар си е малко прекалено.
ОтговорИзтриванеИ аз това си мисля. Може би наистина идва краят на света - ядем като за последно! А в рецептата захарта май е повече от половин кило: 250 гр + 200 гр + 1 чаена чаша
ИзтриванеЗахарта наистина е доста, но и сладкиша е доста голям, да некажа огромен, и от там порциите са повече. Като разпределим захарта правопропорционално на порциите и ще получим, че захарта е толкова колкото и на друг сладкиш :)
Изтриване