Непретенциозно, лесно и вкусно, и както пише Good Food ,и здравословно. :)
Понякога ни се иска да си забъркаме една яхнийка набързо и след това да се насладим на приятна и разтоварваща вечер. Моето предложение е това. :)
Рецептата съм адаптирала от тук, изпълнена с някои промени взависимост от наличните ми продукти.
Продукти:
- 200 г пушен бекон
- 1 глава лук
- 1 морков
- стръкче целина
- щипка мащерка
- 1 дафинов лист
- 2 скилидки чесън
- 1 ч. л. червен пипер
- 300 г сварен нахут
- 1 връзка (около 150 г) лапад
Приготвяне:
Бекона се запържва в 2-3 с. л. зехтин. Изважда се от тигана и в него се поставя ситно нарязания лук и морков. Запържва се 2-3 минути и се овкусява с целината, мащерката, дафиновия лист и чесъна. Разбърква се, добавят бекона и червения пипер.
Пържи се до омекване на зеленчуците.
Прибавя се нахута и се залива с 150 мл вода. Готви се около 2-3 минути и се прибавя нарязания лапад. Яхнията се оставя на котлона докато се попари лапада.
В рамките на 30 минути сме готови и получихме много ароматна и вкусна яхнийка.
Да ви е сладко! :)
В рамките на 30 минути сме готови и получихме много ароматна и вкусна яхнийка.
Да ви е сладко! :)
Много вкусно и здравословно е при теб, Хриси!
ОтговорИзтриванеЯстието спада към графа - Бързо и вкусно! Напълно подходящо за летните жеги, когато все по - малко желаем да прекарваме време над котлона.
Прегръдки и усмихната нова седмица!
Благодаря, Габи! Не е много впечатляваща яхнийцата, но трябва човек понякога и такива неща да приготвя. :)
ИзтриванеПрегръдки и много усмивки! :)))
Много вкусна яхнийка, а снимките са така уютни! Поздрави, Хриси и прекрасна нова седмица!
ОтговорИзтриванеКате, макар и по-обикновена, яхнийката се получи много вкусна!
ИзтриванеБлагодаря ти!
Поздрави и ползотворна седмица! :)
Prekrasna vkysotia.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Стела!
ИзтриванеМного апетитна яхнийка, Хриси! Много ми се иска да я опитам направо от екрана :) Топли поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Люси!
ИзтриванеПонякога и обикновените неща са много вкусни :))
Прегръдка, мила!