Ябълкови сладкиши, както се казва под път и на път, и аз май не им отдавам толкова голямо значение, но за този мога да кажа с чиста съвест - невероятен. То аромат, то вкус, то прекрасна влажна консистенция, всичко съчетано в едно!
Но, какво ли да ни предложи Ивана от ,,Нож и вилица в ръка", ако не наистина нещо прелестно и ефектно!
Продукти:- 3 яйца
- 200 г захар
- 250 г брашно
- 80 г нишесте
- 60 + 30 смлени сурови бадеми
- 1 бакпулвер
- 180 мл прясно мляко
- 120 г краве масло
- 4 големи ябълки
- сока и кората на 1 лимон
- 1 ванилия
- 3 с. л. кафява захар
Приготвяне:
Две ябълки се обелват и се нарязват на малки кубчета. Поливат се с лимоновия сок.
Смесват се брашното, нишестето и бакпулвера, и се пресяват. Добавят се 60 г бадеми.
Яйцата се разбиват заедно със захарта на пяна. Към тях на порции се прибавят сухата смес и прясното мляко, като разбиването продължава на най-ниска скорост на миксера. Накрая се излива и разтопеното и охладено краве масло. Добавят се ябълките на кубчета.
Сместа се ароматизира с ванилията и настърганата лимонова кора. Изсипва се във форма с откопчаваш ринг с размер d 26 см, постелена с хартия за печене.
Останалите две ябълки се обелват и се нарязват на тънки филийки. Подреждат се ветрилообразно върху сладкиша, поръсва се с останалите 30 г бадеми и 3 с. л. кафява захар.
Сладкиша се пече около 50-55 минути на 180 градуса в предварително загряна фурна.
Невероятна рецепта, Хриси! С бадемки и кафява захар... страхотно звучи! Ще се пробва! Поздавления!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Вили! Много ароматен и вкусен сладкиш! Не го пропускай!:)
ИзтриванеВесел уикенд!
Ха, моите "зимни" ябълки, при теб звучат доста пролетно, Хриси!
ОтговорИзтриванеНаистина се получи много пролетен сладкиш, Веси!
ИзтриванеПоздрави и усмивки!
Ама как да не харесаш? То и Ивана е голяма работа, но и ти не и отстъпваш, Хриси;) Сигурно е генетично;) Прегръдки и за двете ви.
ОтговорИзтриванеМарте, сърдечни благодарности и от двете ни! :)
ИзтриванеИ ние те прегръщаме топло!
Разкошен сладкиш и невероятни снимки, Хриси :)
ОтговорИзтриванеИска ми се да се пресегна и да си грабна едно сочно парченце вкусен и ароматен сладкиш!!!
Прегръдки, мила!
Благодаря, Танче! Почерпи се и като опиташ сладкиша ще поискаш още и още...
ИзтриванеБлагодаря за комплиментите за снимките! Твоите думи много значат за мен! :)
Сърдечни прегръдки!
Ах, тъкмо помислих, че ми е дежа вю, така добре го помня:))) Ох, и при теб е станал разкошен! И двете с Ив сте вълшебници. Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кате! Много си мила!
ИзтриванеСладкиша е невероятно вкусен и се радвам, че го направих.
Поздрави и от двете ни! :)
Хриси, перфектен е!
ОтговорИзтриванеОбичам сладкиши с ябълки! Поздравления за перфектното изпълнение!
Поздрави и прегръдки!
Аля, благодаря ти за хубавите думи! :) Щом обичаш ябълки, това е и твоят сладкиш!
ИзтриванеПоздравявам те за хубавият празник - Гергьовден със слънчева прегръдка!
Ех,личи си ,че и двете сестри им държите края на десертите,Хриси,и колкото пъти се отбия все очите ми са пълни и съм възхитена!Прекрасна рецепта на сочен и много ароматен сладкиш,поздравления и към двете ви!Честит празник!
ОтговорИзтриванеПриемам с огромно удоволствие поздравленията и за двете ни! Благодаря ти, Роси!
ИзтриванеЧестит празник! :)
Чудесный пирог! Браво!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Светлана! :)
ИзтриванеПоздрави!