Лято е, и сладоледените удоволствия продължават :)
Продукти за рулото:
- 4 яйца
- 4 с. л. захар
- 4 с. л. брашно
- 1 с . л. какао
Продукти за пълнежа:
- 400 г готов сладолед
- 6-7 обикновени бисквити
- сладко от смокини
Приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват на пяна. Брашното се пресява, прибавя се към яйчената смес и се разбърква внимателно с лъжица.
Тава с размери 30/33 см се застила с хартия за печене. Ако нямате тава с такива размери и ползвате голямата тава на печката, направете рулото с 6 яйца, като съответно увеличите захарта и брашното с по 2 лъжици.
Половината от сместа с лъжица сложете тук-там.
Към другата половина от тестото сложете какаото и ,,нахвърляйте'' и него в тавата.
С лъжица или друг предмет разбъркайте сместта по форми каквито желаете.
Опечете рулото на 180 градуса за около 10-12 минути.
Поставете хартия на плота и я поръсете с кристална захар. След като се опече рулото го обърнете върху хартията със захарта. Махнете хартията върху, която е печено.
Завийте на руло, заедно с хартията със захарта и оставете да се охлади.
Развийте рулото, сложете леко отпуснатия сладолед, върху него натрошете бисквитите и сложете парченца от сладкото.
Рулото се навива, прехвърля се върху стреч фолио и се поставя във фризер да замръзне.
Това е - бързо и лесно. Е, трябва малко търпение, докато стяга във фризера, но като има у дома нетърпеливи(като мен) се хапва не толкова арктическо :)
Прекрасно е това арктическо руло, Хриси!
ОтговорИзтриване:)))Благодаря, Веси! Много си мила! :)))
Изтриване