Продукти:
- 2 свински езика
- 1-2 моркови
- магданозени корени
- черен пипер
- бахар
- дафинов лист
- сол
за соса:
- 250 г гъби
- 2-3 с. л. брашно
- 100-150 мл вино
- черен пипер
- мазнина
Приготвяне:
Езиците се сваряват с подправките, морковите и магданозените корени. Изваждат се да се охладят и се обелват. Нарязват се на тънки филийки.
Прецежда се част от бульона.
Гъбите нарязани на тънко се запържват в мазнина, след което се изваждат.
В сгорещената мазнина се запържва брашното, докато получи светлозлатист цвят. Прибавя се топъл бульон. Бърка се постоянно с тел до гладка еднородна маса. Подправя се с виното, солта и черния пипер. Гъбите се добавят съм соса.
Филийки език се подреждат в чиния, гарнират се с пюре от картофи и се заливат със соса.
За разкош се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Да ви е сладко!
Филийки език се подреждат в чиния, гарнират се с пюре от картофи и се заливат със соса.
За разкош се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Да ви е сладко!
Хриси,при теб както винаги е не само вкусно,но и поднесено с финес!Хубав вторник!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Роси! За мен храната трябва да ни носи и визуална наслада :)
ИзтриванеПрекрасен ден и от мен!
Много, много апетитно поднесен език, Хриси! Вземам си парченце :) обиичам език всякакъв :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав вторник да ти е, нищо, че дъждовен :)
Благодаря, Пепи! Моят съпруг е най-голям почитател на езиците и повече в негова чест ги приготвям. Отделям ти цяла порция и да ти е сладко! :)
ИзтриванеПрекрасно поднесено ястие, Криси .Рядко купувам език, доста скъп е в България.Но твоето ястие ме изкушава да го приготвя и украся по твоя начин.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Ели, благодаря! Радвам се, че ти харесва моята рецепта!
ИзтриванеПоздрави!
Вкусно! Много обичаме език. Приготвям нещо подобно, но виното слагам във водата, в която врят езиците. Гъбите са новост, а поднасянето е толкова апетитно!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Христина!
Благодаря, Тили! За първи път чувам, че се варят с добавка на вино. Следващият път непременно ще пробвам. Благодаря за споделеното!
ИзтриванеПоздрави и от мен!
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/2014/02/blog-post_28.html
ИзтриванеТова е рецептата.
Благодаря! :)
ИзтриванеХриси, много обичам език, а твоят изглежда превъзходно!
ОтговорИзтриванеЛека нощ, ще го сънувам...
Веси, тъкмо ти нагласих една порцийка и ти реши, че е време за лягане:)))
Изтриване