Толкова лесен и бърз за направа, а с толкова нежен вкус и фин кокосов аромат е този сладкиш. Идеален за направа в забързаните вечери, за вечно нестигащото време ...
При Йоли е с кайсиев конфитюр, при мен е с наскоро направеното сладко от череши. И да споделя - на другият ден сладкиша е още по-хубав и ароматен. И въпреки, че в цялата къща ухае на масло, кокос и ароматно сладко, не бързайте да го хапвате целият, оставете и за другият ден :)
Продукти:
120 г меко краве масло
120 г пудра захар
2 яйца
200 г брашно
2 ванилии
около 250 г сладко от череши
за кокосовите трохи
60 г краве масло
5 с. л. захар
6 с. л. вода
125 г кокосови стърготини
Приготвяне:
За кокосовите трохи в малка касерола се поставят кравето масло, захарта и водата. Поставят се на котлона до разтопяване на захарта. Прибавят се кокосовите стърготини и сместа се оставя настрани.
Мекото краве масло се разбива до пухкавост заедно със захарта. Прибавят се яйцата едно по-едно и последно се добавя пресятото брашно с ванилията. Получава се гъсто тесто.
Тавичка с размери 20/24 см се постила с хартия за печене. В нея се разполага тестото и се заглажда. Върху него се разстила сладкото, което може да бъде по желание. Сладкишът се поръсва с кокосовите трохи.
Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса с вентилатор 25 минути.
Оставя се да изстине в тавичката и след като напълно е изстинал, тогава се изважда от нея и се нарязва на квадрати.
Аромат се носи от тези снимки, Хриси, толкова са красиви! Поздрави!
ОтговорИзтриванеСърдечно благодаря за милите думи, Кате!
Изтриване