Продукти:
- 1.200 г дребно свинско месо
- 2 стръка праз лук
- 1 голяма глава лук
- 1 морков
- 1 домат
- 4-5 печени чушки
- 1 кг сварен червен боб
- олио
- сол
- 1/2 ч. л. червен пипер
- 1//2 ч. л. пушен червен пипер
- магданоз
- джоджен
- 200 мл бира
Приготвяне:
Месото се запича с малко олио в тава.
Печените чушки се почистват и нарязват на ленти.
Морковът се настъргва на едро ренде.
Лукът се нарязва на полумесеци.
Доматът се обелва и се нарязвана дребно.
Всички зеленчуци се смесват и се прибавят към почти готовото месо. Запичането продължава до полуомекване на зеленчуците.
Сместа се прехвърля в гювеч. Добавя се отцеденият боб. Ястието се подправя с червения и пушения пипер, солта, джоджена и магданоза. Залива се с бирата и около 200 мл вода.
Гювечът се поставя във фурната на 200 градуса и ястието се запича до мазнина.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар