неделя, 14 юни 2020 г.

Пълнени чушки Сиврия


Много елементарна и лесна рецепта за пълнени чушки, която търпи импровизации.  Освен изброените продукти, за любителите на месото, може да се добави бекон или шпеков салам.
Всичко е въображение и фантазия, с която ще разнообразите вашето меню.

Продукти:
10 бр. чушки Сиврия
150 г кашкавал
200 г сирене
1 домат
1 с. л. майонеза
1 с. л. крема сирене
2 яйца
магданоз
копър


Приготвяне:
Чушките се измиват и се прави разрез, като се запазват дръжките. Изчистват се внимателно от семките.

Кашкавалът се нарязва на дребни кубченца.
Доматът се обелва и се нарязва на дребно само месестата част.
Сиренето се натрошава.
Всички продукти се поставят в купа. Към тях се добавят майонезата, крема сиренето и яйцата.
Разбърква се и сместа се овкусява със ситно нарязаните магданоз и копър.

С помощта на лъжица се пълнят чушките. Поставят се в тава постелена с хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята фурна на 190 градуса до зачервяване на чушките.
Поднесете чушките със свежа салата.


Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар