Млечното реване е сочно, с мека текстура и се топи в устата. Класическото реване се залива със сироп от вода и захар, а тук прясно мляко има не само в пандишпановата смес, а и заливката е от мляко.
Експериментирайте в кухнята и зарадвайте близките си с тази класика, направена по по-различен начин.
Продукти:
- 3 яйца
- 80 г захар
- 200 мл прясно мляко
- 80 мл олио
- 150 г пшеничен грис
- 100 г брашно
- 10 г бакпулвер
- ванилия
за сиропа
- 700 мл прясно мляко
- 370 г захар
- ванилия
Приготвяне:
Млякото заедно със захарта се загряват до разтопяване на захарта. Оставя се за изстине.
Яйцата със захарта се разбиват на пяна. Прибавят се млякото и олиото. Разбърква се. Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя се към яйчната смес. Накрая се прибавя гриса и ванилията. Сместа се разбърква до хомогенност и се изсипва в намазана тавичка с размер 20/30 сантиметра. Ако искате реването да стане по-дебело, може да изсипите сместа и в по-малък размер тавичка.
Реването се пече на 180 градуса 30-35 минути.
След като се опече сладкиша, се надупчва с клечка за зъби или дървено шишче. Залива се с изстиналият сироп.
Реването се оставя на студено.
Нарязва се напълно изстинало и се наръсва с кокосови стърготини или шам фъстък.
Сервира се с разбита сметана, топка сладолед или любими плодове.
Да ви е сладко!
Рецептата е адаптирана от кулинарната група ,, Турски вкусотии".
Няма коментари:
Публикуване на коментар