вторник, 27 февруари 2018 г.

Испански хлебчета


Продукти:


Приготвяне:
В контейнерът на хлебопекарната се поставят водата, зехтина и солта. Изсипва се брашното София Мел Класик и върху него се поставят маята и захарта. 
Хлебопекарната се пуска на програма за месене и втасване.
Ако нямате хлебопекарна си замесете тестото ръчно,  Направите кладенче в брашното и поставете всички дадени продукти. Не е нужно сухата мая да се активира предварително. Заме сете меко тесто и го поставете в намаслена купа да втаса.
Втасалото тесто се изважда от контейнера и леко се премесва. Разделя се на две части.  
Разточва се на кръг с размер 28-30 сантиметра. 
Кръгът се намазва със зехтин и се навива на руло.
По същият начин се приготвя и втората част тесто.
Така приготвените хлебчета се поставят в тава, постелена с хартия за печене. 
С макетен нож се правят прорези и хлебчетата се оставят да втасат.


Пекат се на 180 градуса до зачервяване, като най-отдолу на фурната се поставя съд с вода.


Опечените хлебчета се намазват със зехтин.
 Добър апетит!

Рецептата е адаптирана от тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар