петък, 8 декември 2017 г.

Бонбони със сушени фурми, кокос и...


Продукти:
  • 150 г сушени фурми
  • 50 г кокосови стърготини
  • 70 г подсладено кондензирано мляко

за глазурата
  • 150 г шоколад
  • 30 мл олио


Приготвяне:
За тази рецепта ви е нужен Нутрибулет или блендер с по-голяма мощност.

Фурмите се нарязват, смесват се с кокоса и се блендират. 
Сместа се поставя в купа и към нея се прибавя кондензираното мляко. 
Размесва се до хомогенност.
С мокри ръце се оформят бонбони. Получават се около 19-20 бонбона по 12-14 грама. 
Бонбоните се подреждат в поднос и се поставят във фризера за 30 минути.

Докато бонбоните ,,замръзват" във фризера, се разтопява шоколада на водна баня.
Като се разтопи се налива олиото.

Силно изстудените (почти замръзнали) бонбони се пускат един по един в шоколада и с помощта на две вилици се изваждат и се поставят върху хартия за печене. Поръсват се с кокос и се оставят на студено да стегнат. 


Да ви е сладко!


6 коментара:

  1. Хриси,
    тези бонбони за предстоящите празници са едно наистина интересно и вкусно предложение.Фурмите и кокосът са ми любими.
    Поздрави и усмивки !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, обичам да правя бонбони и тези наистина са много празнични.
      Ше се радвам да ги видя и в твое изпълнение!
      Поздрави! :)

      Изтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за рецептата ще я направя,з ащото скоро ще имам повод

    ОтговорИзтриване