Продукти:
- 150 г сушени фурми
- 50 г кокосови стърготини
- 70 г подсладено кондензирано мляко
за глазурата
Приготвяне:
За тази рецепта ви е нужен Нутрибулет или блендер с по-голяма мощност.
Фурмите се нарязват, смесват се с кокоса и се блендират.
Сместа се поставя в купа и към нея се прибавя кондензираното мляко.
Размесва се до хомогенност.
С мокри ръце се оформят бонбони. Получават се около 19-20 бонбона по 12-14 грама.
Бонбоните се подреждат в поднос и се поставят във фризера за 30 минути.
Докато бонбоните ,,замръзват" във фризера, се разтопява шоколада на водна баня.
Като се разтопи се налива олиото.
Силно изстудените (почти замръзнали) бонбони се пускат един по един в шоколада и с помощта на две вилици се изваждат и се поставят върху хартия за печене. Поръсват се с кокос и се оставят на студено да стегнат.
Чудесни са, Хриси!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Габи! :)
ИзтриванеХриси,
ОтговорИзтриванетези бонбони за предстоящите празници са едно наистина интересно и вкусно предложение.Фурмите и кокосът са ми любими.
Поздрави и усмивки !
Ели, обичам да правя бонбони и тези наистина са много празнични.
ИзтриванеШе се радвам да ги видя и в твое изпълнение!
Поздрави! :)
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата ще я направя,з ащото скоро ще имам повод
ОтговорИзтриване