Продукти:
- 2 кутии (* 330 г) бисквити Закуска
- 1 л прясно мляко + 200 мл за топене на бисквитите
- 100 г царевично нишесте
- 2 яйца
- 250 г захар
- 4 ванилии
- 200 мл течна сладкарска сметана
- 200 г крема сирене
- 250 г боровинково сладко
Приготвяне:
Нишестето се смесва с яйцата, ванилията и захарта. Разбърква се и се разрежда с малко от млякото.
Останалото мляко се поставя на котлона и като заври се прибавя по-малко към горната смес, като се бърка непрекъснато.
Кремът се връща на котлона. Като заври и сгъсти се излива в плитка тава или поднос. Покрива се със стреч фолио и се оставя да изстине.
Студената течна сметана се разбива до плътност.
Изстуденият крем се поставя в дълбока купа и се разбива с миксер. Към него се добавя крема сиренето и след като сместа е хубаво хомогенизирана се прибавя и разбитата сметана. Кремът се разбърква с шпатула. Получава се много пухкав и вкусен крем.
От кремът се отделя в един пош за украса.
200 мл прясно мляко е смесва с 100 мл вода и сместа се затопля.
Върху поднос се поставя отваряем ринг с размер 26 сантиметра.
Всяка бисквита се топи в топлото мляко за 2-3 секунди и се подрежда на дъното на ринга. Празните места се запълват с начупени бисквити. Поставя се 1/4 от крема. Реди се втори ред бисквити и пак крем. Следва боровинковото сладко, бисквити, крем, пак бисквити и се завършва с крем. Тортата се заглажда със шпатула и се оставя за 3-4 часа, най-добре за една нощ да отлежи и стегне.
Чудесна торта, Хриси! Много обичам бисквитени торти! Ще я опитам! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Люси!
ИзтриванеТопли прегръдки! :)
Хриси,
ОтговорИзтриванечудесна бисквитена торта.Не е за вярване,че може да бъде толкова красива.Чудесно е декорирана.
Поздрави !
Сърдечно благодаря, Ели!
ИзтриванеТортата е любима на малкият син и нямаше начин да му откажа да я направя за неговият празник!
Поздрави! :)