неделя, 19 ноември 2017 г.

Френска салата на пластове


Продукти:
  • 600 г сварени картофи
  • 6 бр. яйца
  • 70 г сирене
  • 150 г кашкавал
  • 200 г майонеза
  • 300 г кисело мляко
  • сол

за украса
  • маслини
  • пера от зелен лук
  • магданоз
  • маслини
  • червен пипер
  • яйце


Приготвяне:
Картофите и кашкавала се настъргват на едро ренде. 
Едно яйце се отделя за украса и останалите също се настъргват на едро ренде. 
Майонезата се смесва с киселото мляко. Посолява се на вкус.
В поднос се поставя ринг с размер 22 сантиметра.
На дъното се поставят 1/3 от картофите. Върху тях се разстила 3 с. л. от млечната смес.
Следва 1/3 от кашкавала и 1/2 от яйцата. Покриват се с 3-4 с. л. сос. 
Разпръсква се натрошеното сирене и се разпределя другата 1/3 от картофите.
Покриват се с млечният сос. 
Следват пак кашкавал, яйца и сос.
Завършва се с картофи, които се покриват с останалият сос.
Така наредената салата се поставя в хладилник за 3-4 часа.

Салатата се освобождава от ринга и се украсява по желание.


Получавате много ефектна и в същото време лесна, ефирна и вкусна салата. 
Добър апетит!

4 коментара:

  1. Красота! Малка приказна градинка. Поздрави, Хриси!

    ОтговорИзтриване
  2. Хриси,
    моя приятелка прави чудесни солени торти - салати.И твоята е много красива, чудесна празнична торта - салата !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели!
      Радвам се, че салатата те е впечатлила!
      Поздрави! :)

      Изтриване