Продукти:
- 400 г кори за баница (16 бр.)
- 1.200 г настъргана тиква
- 300 г захар
- 150 г орехи
- 120 г стафиди
- 16 бр. обикновени бисквити
- 1 ч. л. канела
- 250 мл олио
Приготвяне:
Настърганата тиква се задушава до омекване заедно с 200 мл олио. Прибавя се захарта и канелата, и се оставя да изстине.
Взема се една кора, намазва се с четка с олио и върху нея се поставя втора кора. Поръсва се с част от тиквата, едро счукани орехи, стафиди и две натрошени бисквити. Откъм тясната страна кората се прегъва до средата.
След това към нея се прегъва и другата половина, като прегъванията се срещат в средата. Намазва се отново с олио и кората се навива на руло.
Така се процедира и с останалите кори. Получават се осем рула, които отгоре се намазват с олио.
Пекат се в предварително загрята фурна на 170 градуса до зачервяване на рулата.
Поръсват се с пудра захар и се поднасят с много цветно есенно настроение.
Да ви е сладко!
Бъдете здрави и обичани!
Настърганата тиква се задушава до омекване заедно с 200 мл олио. Прибавя се захарта и канелата, и се оставя да изстине.
Взема се една кора, намазва се с четка с олио и върху нея се поставя втора кора. Поръсва се с част от тиквата, едро счукани орехи, стафиди и две натрошени бисквити. Откъм тясната страна кората се прегъва до средата.
След това към нея се прегъва и другата половина, като прегъванията се срещат в средата. Намазва се отново с олио и кората се навива на руло.
Така се процедира и с останалите кори. Получават се осем рула, които отгоре се намазват с олио.
Пекат се в предварително загрята фурна на 170 градуса до зачервяване на рулата.
Поръсват се с пудра захар и се поднасят с много цветно есенно настроение.
Да ви е сладко!
Бъдете здрави и обичани!
Чудесни, много красиви рула.Ще ги пробвам непременно, тиквата е любима в нашия дом както и всичко приготвено с нейно участие.
ОтговорИзтриванеПоздрави и лек ден !
Благодаря, Ели!
ИзтриванеСега е сезона на тиквата и трябва максимално да се възползваме, и да се заредим с витамини.
Поздрави!