Толкова удобна за готвене е новата тенджера на Делимано Стоун Ледженд Кук § Бейк, че ми се иска да не преставам да готвя в нея и да изпробвам нови и вкусни рецепти.
Следващата рецепта е лесна, бърза и много ароматна, която наистина е впечатляваща и запомняща.
Продукти:
- 800 г бутер тесто
- 600 г пилешко месо
- 2 глави лук
- 2-3 стръка пресен лук
- 300 мл бяло вино
- 150 г зелени маслини
- 150 г черни маслини
- сол
- 1 с. л. олио
- розмарин
Приготвяне:
Бутер тестото се размразява и се нарязва на 8 квадрата. Аз го нарязах на по-малки квадрати, 12 на брой, но според мен по-хубави воловани ще се получат при по-голям размер.
Двата срещуположни ъгъла се разрязват и получените ленти се прехвърлят в срещуположните краища. Средата на квадратите се надупчват с вилица. Поставят се в тава и се пекат първоначално 5 минути на 200 градуса и след това 20 минути на 170 градуса.
Докато се пекат волованите пилешкото месо се поставя в Стоун Ледженд Кук § Бейк Тенджера, заедно с олиото и се готви до зачервяване.
Прибавят се двата вида лук и след като омекнат, ястието се посолява, подправя се с розмарина и се залива с виното.
Стоун Лендженд Кук § Бейк Тенджерата се захлупва със Стоун Ледженд Капак и се оставя да покъкре около 10-15 минути.
Добавят се маслините и ястието се готви още 10 минути.
Благодарение на напълно незалепващото покритие РИЪЛ СТОУН, на ястието му е нужно само капка мазнина и няма нужда от постоянно бъркане.
Готовото ястие е здравословно и с уникален вкус.
Изстиналите воловани се пълнят с готовото пилешко месо и се сервират с пресни зеленчуци.
Да ви е сладко!
Много вкусно предложение, Хриси! Браво! Весело посрещане на празника от мен!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Люси!
ИзтриванеЗаслужават си волованите да присъстват на празничната ни трапеза.
Поздрави и прегръдки! :)