Продукти:
за кексовата смес
- 2 яйца
- 130 г захар
- 100 мл прясно мляко
- 100 мл олио
- 2 с. л. какао
- 1 ванилия
- 1 ч. л. бакпулвер
- 150 г брашно
за крема
- 300 мл прясно мляко
- 20 г брашно
- 20 г царевично нишесте
- 70 г захар
- 30 г краве масло
- 100 мл течна сладкарска сметана
- ванилия
за украса
- 100 г шоколад
- смлени орехи, лешници, бадеми
Приготвяне:
В купа се смесват сухите съставки.
Яйцата заедно със захарта се разбиват на пяна. Към тях се добавят млякото и олиото. Накрая се изсипва и сухата смес. Разбърква се до хомогенност.
Сместа се изсипва в силиконова форма.
Пече се на 180 градуса.
Тартата се изважда и се оставя да изстине.
В купа се поставят брашното, нишестето, захарта и ванилията. Разрежда се с малко от млякото.
Останалото мляко се поставя на котлона да заври. Изсипва се към горната смес и отново се връща на котлона. Кремът се вари до сгъстяване.
Прибавя се кравето масло. Разбърква се и се оставя да изстине.
Сметаната се разбива до плътност.
Изстиналият крем се разбива с миксер и се добавя сметаната.
Полученият пухкав крем се изсипва с тартата.
Украсява се с разтопен шоколад и смлени ядки.
Да ви е сладко!
Сладостта е в малките неща и в големите сърца!
Хриси, прекрасни са сладките ти изкушения, вкусни, презентирани неустоимо! Поздрави!
ОтговорИзтриванеСърдечно благодаря, Кате!
ИзтриванеПоздрави и прегръдки, мила! :)
Толкова пухкав изглежда този крем, Хриси! Много съблазняваща тарта, наистина! Останах без думи! Сърдечни поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеЛюси, благодаря ти, момиче мило! :)
ИзтриванеПрегръдки сърдечни!
Хриси, отдавна не съм се отбивала, но имало защо - ще се подсладя вкусно!
ОтговорИзтриванеУдоволствието е мое, Веси!
ИзтриванеДа ти е сладко!
Поздрави! :)
Хриси, днес се престраших да я направя. Стана страхотна (особено кремът)! Благодаря за вкусната рецепта!
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря за доверието!
ИзтриванеРадвам се, че тартата ти е допаднала!
Поздрави! :)