сряда, 12 октомври 2016 г.

Шоколадова тарта с крем



Продукти:
за кексовата смес
  • 2 яйца
  • 130 г захар
  • 100 мл прясно мляко
  • 100 мл олио
  • 2 с. л. какао
  • 1 ванилия
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 150 г брашно

за крема
  • 300 мл прясно мляко
  • 20 г брашно 
  • 20 г царевично нишесте
  • 70 г захар
  • 30 г краве масло
  • 100 мл течна сладкарска сметана
  • ванилия

за украса
  • 100 г шоколад
  • смлени орехи, лешници, бадеми


Приготвяне:
В купа се смесват сухите съставки.
Яйцата заедно със захарта се разбиват на пяна. Към тях се добавят млякото и олиото. Накрая се изсипва и сухата смес. Разбърква се до хомогенност.
Сместа се изсипва в силиконова форма.


Пече се на 180 градуса. 
Тартата се изважда и се оставя да изстине.


В купа се поставят брашното, нишестето, захарта и ванилията. Разрежда се с малко от млякото.
Останалото мляко се поставя на котлона да заври. Изсипва се към горната смес и отново се връща на котлона. Кремът се вари до сгъстяване. 
Прибавя се кравето масло. Разбърква се и се оставя да изстине.
Сметаната се разбива до плътност. 
Изстиналият крем се разбива с миксер и се добавя сметаната. 
Полученият пухкав крем се изсипва с тартата.
Украсява се с разтопен шоколад и смлени ядки. 


Да ви е сладко!
Сладостта е в малките неща и в големите сърца! 

8 коментара:

  1. Хриси, прекрасни са сладките ти изкушения, вкусни, презентирани неустоимо! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно благодаря, Кате!
      Поздрави и прегръдки, мила! :)

      Изтриване
  2. Толкова пухкав изглежда този крем, Хриси! Много съблазняваща тарта, наистина! Останах без думи! Сърдечни поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Люси, благодаря ти, момиче мило! :)
      Прегръдки сърдечни!

      Изтриване
  3. Хриси, отдавна не съм се отбивала, но имало защо - ще се подсладя вкусно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Удоволствието е мое, Веси!
      Да ти е сладко!
      Поздрави! :)

      Изтриване
  4. Хриси, днес се престраших да я направя. Стана страхотна (особено кремът)! Благодаря за вкусната рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за доверието!
      Радвам се, че тартата ти е допаднала!
      Поздрави! :)

      Изтриване