Лесно, вкусно и бързо ястие, което приготвих с огромно удоволствие в универсалния тиган Деличия на Делимано.
Продукти:
Продукти:
- 400 г пилешко месо от бут (филе)
- 200 г гъби
- 200 г заквасена сметана
- 1 ч. л. дижонска горчица
- сол
- олио
- черен пипер
Приготвяне:
Пилешкото месо се посолява и се запържва с няколко капки олио в универсалния тиган Деличия, където благодарение на най-новото покритие керамика Форте, храната веднага се изпича и запазва хранителните вещества и аромата си.
Месото се изважда от тигана и се поставят нарязаните на филийки гъби, които се обработват до готовност.
Връща се месото в тигана и се прибавят горчицата и сметаната. Разрежда се с малко вода и ястието се готви до сгъстяване на соса, около 4-5 минути.
Овкусява се с черен пипер и при необходимост с още сол.
За пореден път си приготвила вкусотийка, Хриси! Имах даже възможността да опитам това ястие, приготвено от самата мен. Благодаря, че споделяш своите кулинарни идеи с нас - читателите!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Дани, и аз благодаря за доверието и за хубавите думи!
ИзтриванеПоздрави!