вторник, 9 август 2016 г.

Пилешко месо с гъби и заквасена сметана

Лесно, вкусно и бързо ястие, което приготвих с огромно удоволствие в универсалния тиган Деличия на Делимано.


Продукти:
  • 400 г пилешко месо от бут (филе)
  • 200 г гъби
  • 200 г заквасена сметана
  • 1 ч. л. дижонска горчица
  • сол
  • олио
  • черен пипер


Приготвяне:
Пилешкото месо се посолява и се запържва с няколко капки олио в универсалния тиган Деличия, където благодарение на най-новото покритие керамика Форте, храната веднага се изпича и запазва хранителните вещества и аромата си.


 Месото се изважда от тигана и се поставят нарязаните на филийки гъби, които се обработват до готовност.



Връща се месото в тигана и се прибавят горчицата и сметаната. Разрежда се с малко вода и ястието се готви до сгъстяване на соса, около 4-5 минути.
Овкусява се с черен пипер и при необходимост с още сол. 


Да ви е сладко! 


2 коментара:

  1. За пореден път си приготвила вкусотийка, Хриси! Имах даже възможността да опитам това ястие, приготвено от самата мен. Благодаря, че споделяш своите кулинарни идеи с нас - читателите!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, и аз благодаря за доверието и за хубавите думи!
      Поздрави!

      Изтриване