Продукти:
за мариноване
- 30 мл ракия
- сока на половин лимон
- 1/2 ч. л. червен пипер
- 1/2 к. л. черен пипер
- 1 с. л. соев сос
- розмарин
- щипка индийско орехче
- 500 г пилешко месо от бут или филе
- 3-4 скилидки чесън
- 250 г гъби
- 100 г кашкавал
- 1 пакет (275 г) бутер тесто от Лидл
- 1 жълтък
- сусам
Приготвяне:
Пилешкото месо се нарязва на хапки и се поставят в купа, Към него се прибавят всички продукти за мариноване. Купата се покрива със стреч фолио и се поставя в хладилника за около 2-3 часа.
В малко мазнина се запържват гъбите. Изваждат се от тигана и на тяхно място се поставят нарязаните скилидки чесън, които се запържват леко. Добавя се пилешкото месо и се готви до готовност. Прибавят се гъбите и сместа се оставя да изстине.
Върху хартия за печене се разстила бутер тестото. В средата на тестото се разпределя месото и върху него се поставя кашкавала нарязан на дребни кубченца.
Отстрани тестото се нарязва на ленти, които се преплитат върху плънката.
Рулото се намазва със жълтъка размесен с няколко капки прясно мляко и олио.
Поръсва се със сусам и се пече на 200 г до зачервяване на тестото.
Добър апетит!
Бъдете здрави и усмихнати! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар