- пилешки крилца
- черен пипер
- соев сос
- 1/2 печен патладжан
- 2 зелени печени пиперки
- 2 червени печени пиперки
- 2 с. л. кисело мляко
- 2 с. л. зехтин
- сол на вкус
- 1 скилидка чесън
Приготвяне:
Крилцата се посоляват, поръсват се с черния пипер и соевият сос и се оставят да отлежат около 1 час.
Овалват се в брашно и се пускат в загрята мазнина да се пържат. Пържат се на среден огън, като се обръщат периодично.
Изваждат се върху кухненска хартия да се отцеди излишната мазнина.
В голямата купа на Нутрибулет на Делимано се поставят патладжана, печените пиперки, киселото мляко, солта, зехтина и чесъна.
Поставя се екстрактор острието и се пуска Нутрибулета.
Дипът е готов за секунди.
Остава да аранжирате порциите и да поднесете с най-голямата си усмивка и мили думи. :)
Да ви е сладко!
Че е всукно, спор няма! Много апетитна чинийка, Хриси!
ОтговорИзтриванеУсмихната седмица.
Благодаря, мила Габи!
ИзтриванеИ на теб пожелавам прекрасна седмица! :)
Разкош! Абсолютно всяка част в чинийката ме привлича! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКати, имаш от мен една цяла чинийка :)))
ИзтриванеПоздрави!
Вкусен дип и чудесно съчетание с хрупкавите крилце!
ОтговорИзтриванеПриятна вечер, Хриси!
Инче, благодаря ти, скъпа, за вниманието!
ИзтриванеСпокойна вечер! :)