Точно в навечерието на два хубави празника излезе вторият брой на първото кулинарно онлайн списание на български език SO into FOOD.
Стилно, изискано и елегантно, още с разтварянето на първите страници списанието ни пренася в един вкусен и ароматен свят!
Февруари е месецът на виното,
февруари обича шоколад
февруари е любов!
С любезната покана на Мария и Гери имам удоволствие да съм част от списанието с две мои рецепти на тема ,,С аромат на вино, с вкус на шоколад''!
Представям ви първата си рецепта, с която може да разтопите сърцата на любимите ви хора! :)
Шоколадови сърца
Продукти за крема:
- 400 мл течна сладкарска сметана
- 200 мл прясно мляко
- 100 г черен шоколад
- 100 г бял шоколад
- 100 г захар
- 20 г желатин
Продукти за белтъчната основа:
- 100 г белтъци (3 бр)
- 100 г захар
- 100 г ситно смлени лешници
- 1 с. л. брашно
- 2 с. л. какао
100 г черен шоколад за украса
Приготвяне:
10 г желатин се залива с 50-60 мл студена вода и се оставя да набъбне.
Сметаната и прясното мляко се смесват. Разделят се на две равни части.
В едната част се поставя настъргания бял шоколад и половината захар. Поставя на котлона до разтопяване на шоколада и захарта. Сместа не трябва да завира.
Към нея се прибавя набъбналият желатин и сместа се прецежда.
Налива се наполовина в силиконови сърцевидни форми за мъфини и се оставя на студено да стегне.
Останалият 10 г желатин се залива с 50-60 г студена вода и се оставя да набъбне.
Към втората част се поставя настъргания черен шоколад и останалата захар. Сместа се загрява без да завира и накрая се добавя набъбналия желатин.
Прецежда се и се налива върху стегнатия бял крем.
Формата се поставя на студено да стегне и кафявия крем.
Белтъците се разбиват, заедно със захарта на плътен сняг. Прибавят се лешниците, брашното и какаото и сместа се разбърква внимателно.
Изсипва се в тава, постелена с хартия за печене.
Платката се пече 6-7 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
След като изстине платката, от нея се изрязват сърца с размера на сърцата от формите.
Шоколадовите сърца се изваждат от формите и се поставят върху белтъчната основа.
Страхотна рецепта, Христинка :)
ОтговорИзтриванеИ как само са напудрени тези сърца! Да ти стане жал да ги хапнеШ :)
Поздрави и успешен ден!
Благодаря, Ели!
ИзтриванеПоздрави и усмивки! :)
Много хубаво представяне, Хриси! Ти си царицата на шоколадовите фигурки!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Габи, благодаря ти! Много си мила!
ИзтриванеТолкова ми се иска да се науча да работя добре с шоколад, но домашните условия не го позволяват. Пък и да си самоук, става още по-сложно :)
Прегръдки!
Хриси, чудесно представяне и великолепно изпълнение!!
ОтговорИзтриванеВярвам, че с такива вкусотийки това начинание на Гери и Мария ще се радва на огромен успех и интерес (все пак ще е нашето списание :) )!! Поздравления, миличка!! Целувки!
Руми, много правилно си написала - това е нашето списание и трябва много да сме благодарвни на Мария и Гери за великолепната идея и реализация!
ИзтриванеБлагодаря ти и за хубавите думи, относно моето участие в списанието!
Прегръдки, мила! :)
Още като видях кадъра в списанието знаех,че е твое дело,Хриси,ювелирна украса на вълнуващ и фин десерт,поздравявам те за старанието,което влагаш всеки път!
ОтговорИзтриванеРоси, усмихна ме с познаването на моя десерт.:) Явно почерка ми в изработката ми е индентичен и разпознаваем :)
ИзтриванеСърдечно ти благодаря за вниманието!
Поздрави и прегръдки, мила! :)
Ех, че са хубави! Чудесна рецепта, Хриси!
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни!
Сърдечно благодаря, Светле!
ИзтриванеПоздрави и слънчев ден! :)
Толкова красиви, така прецизно декорирани и изписани! Поздравявам те, Хриси, великолепно представяне! Честити празници!
ОтговорИзтриванеКати, благодаря ти, мила! :)
ИзтриванеРазкошни, изпипани до съвършенство, с перфектна декорация, и съм сигурна, че са и със съвършен вкус! Прекрасна рецепта Христина, поздрави и успех!
ОтговорИзтриванеНеможе човек да остане равнодушен при тези думи...
ИзтриванеБлагодаря, много благодаря, Кари!
Поздрави!
ЧУДО!!!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Светлана! :)
Изтриване