Овесените ядки са изключително пълноценна зърнена храна, богата на белтъчини, мазнини, въглехидрати, витамини и минерални соли. Но дори и да не отчитаме полезните свойства на ядките, те са много засищащи и комбинирани с други храни се получава една много добра комбинация. Бисквитките, които ви предлагам са много хрупкави и вкусни, лесни за направа и...бързо свършващи.
Продукти:
- 120 г краве масло
- 150 г захар
- 1 яйце
- 100 г брашно
- 200 г фини овесени ядки
- 80 г стафиди
- 80 г лешници
- 100 г шоколад
- 1 ч. л. бакпулвер
- 1/2 ч. л. канела
- ванилия
- щипка сол
Приготвяне:
Кравето масло се разбива на пяна заедно със захарта. Към него се прибавя яйцето, като разбиването продължава до усвояване на яйцето.
Препечете леко лешниците и ги смелете на по-едро.
Към яйчно-маслената смес се прибавят брашното пресято с бакпулвера, овесените ядки и лешниците. Поръсете с канелата и щипка сол. Разбъркайте сместа.
Добавете стафидите и нарязания на дребно шоколад. Ароматизирайте с ванилията.
Сложете сместа в хладилник за 30 минути.
Постелете тава с хартия за печене и загрейте фурната на 180 градуса.
С малка лъжичка вземате от изстуденото тесто, оформяте малки топчета между влажни длани, притискате ги леко и ги нареждате в тавата. Когато оформяте сладките желателно е сместа за бъде максимално студена.
Печете в загрята фурна на 180 градуса 6-7 минути или до леко зачервяване краищата на бисквитките. Като извадите тавата от фурната бисквитките са много меки. Изчакайте да се охладят и тогава ги прехвърлете в поднос.
Доставете си това полезно удоволствие!
Изглеждат много вкусни, Хриси!
ОтговорИзтриванеВеси, нямат кой знае какъв външен вид, но наистина са много вкусни :)))
Изтриване