Рецептата за тези шотландски яйца видях в списание GoodFood брой 86. Рецептата е много хубава, но така омесена каймата с леща, не мисля, че бих впечатлила моето семейство, ...но нищо не се знае...:) май ще пробвам следващия път да ги направя точно по рецептата от списанието и ще си мълча за съставките. И така моите яйца станаха побългарени, но и така са вкусни и ефектни.
Ето как ги направих аз.
Необходими продукти:
- 500 г домашна кайма
- чер пипер
- кимион
- чубрица
- сол
- 6 сварени яйца
- 1яйце за паниране
- галета
Обелваме си яйцата, които са варени 5 минути и ги овалваме в брашно.
Вземаме едната топка кайма, поставяме я върху стреч фолио и я разстиламе на елипса.
Поставяме яйцето върху нея.
Процедираме по същият начин и с останалите яйца. Поставяме ги за около 1 час в хладилник.
Разбиваме леко яйцето, потапяме в него всяко яйце и овалваме в галета.
Постиламе си тавичка с хартия за печене, сипваме малко мазнина и ги нареждаме.
Печем в загрята фурна на 180 градуса за около 10-15 минути.
Така приготвените яйца може да ги сервирате както топли, така и студени, аранжирани със салата според сезона.
Ето къде мога да надничам с удоволствие...Много вкусни неща са приготвени-поздравления!
ОтговорИзтриванеУспех на блога!
Благодаря, Живка! Радвам се, че съм една от вас! :)))
Изтриване