събота, 29 юни 2024 г.

Солени бисквитки с кашкавал и сирене


 Продукти: 

  • 200 г брашно
  • 120 г настърган кащкавал
  • 80 г настъргано сирене
  • 120 г студено краве масло
  • 2 жълтъка
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 2-3 щипки черен пипер
  • 1 белтък за намазване 
  • сусам
  • маково семе

Приготвяне:
В купа смесете брашното, кашкавала, сиренето, подправките и нарязаното на кубченца студено краве масло. Омесете с ръце до получаване на трохи. Прибавете жълтъците и омесете тестото. Ако е необходимо добавете 2-3 с. л. студена вода. Разделете тестото на две равни части и оформете всяка част на руло с диаметър 3-4 сантиметра. Намажете рулата с леко разбития белтък и ги оваляйте в сусама и маковото семе. Завийте всяко руло в стреч фолио и ги поставете в хладилник за 1-2 часа. 
След като рулата стегнат ги нарежете на филийки с дебелина 2 сантиметра. Наредете ги в тава, постелена с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 12-14 минути или до златист цвят. 
От тази доза се получават около 50 бр. бисквитки - 500 грама. 



Да ви е вкусно!